Antena Meniu Search
x

Ţara care înregistrează primul caz de Covid, la doi ani de la începutul pandemiei. Primul pacient, o persoană vaccinată complet

Locuitorii din Tonga s-au grăbit să se vaccineze împotriva coronavirusului după ce națiunea insulară din Pacific a confirmat vineri primul său caz, anunță BBC, citat de Mediafax.

de Redactia Observator

la 30.10.2021, 16:53

Ţara care înregistrează primul caz de Covid, la doi ani de la începutul pandemiei. Primul pacient, o persoană vaccinată complet
- Profimedia

Infecția a fost depistată la o persoană complet vaccinată care a sosit cu un zbor de repatriere din Noua Zeelandă. Premierul Tonga, Pohiva Tu'i'onetoa, a avertizat că locuitorii de pe insula principală Tongatapu se vor confrunta cu un posibil lockdown săptămâna viitoare. Tonga a fost una dintre ultimele țări în care nu au fost raportate infecții cu Covid.

Peste 100.000 de persoane trăiesc în această națiune insulară, situată la nord-vest de Noua Zeelandă. Doar o treime din populația din Tonga a fost vaccinată complet. Coordonatorul național de imunizare, Afu Tei, a declarat pentru agenția de știri AFP că mii de persoane s-au prezentat la centrele de vaccinare pentru a-și primi vaccinurile.

Persoana infectată venea din Noua Zeelandă

Persoana infectată se afla printre cele 215 persoane aflate într-un zbor de repatriere din Christchurch, Noua Zeelandă. Printre alte persoane aflate la bord se numărau membri ai echipei olimpice din Tonga, care au rămas blocați în oraș după Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Pe acelaşi subiect

Ministerul Sănătății din Noua Zeelandă a declarat că persoana respectivă a fost testată negativ înainte de a părăsi țara. Dar autoritățile din Tonga au declarat că un rezultat pozitiv a fost înregistrat după un test de rutină efectuat joi, realizat în timp ce se afla în izolare administrată obligatorie.

Siale Akau'ola, șeful executiv al ministerului sănătății din Tonga, a declarat reporterilor că tonganul infectat a primit o a doua doză de vaccin la mijlocul lunii octombrie și că autoritățile sunt convinse că persoana nu se va îmbolnăvi grav. De la începutul pandemiei, peste 246 de milioane de cazuri de coronavirus au fost raportate la nivel mondial și aproape 5 milioane de decese legate de Covid, potrivit unui bilanț realizat de Universitatea Johns Hopkins.

Virusul nu s-a răspândit încă în unele națiuni insulare din Pacific, precum Tuvalu. Alte țări, precum Coreea de Nord și Turkmenistan, nu au raportat încă niciun caz, dar experții sunt de acord că virusul poate fi prezent, chiar dacă nu este confirmat oficial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Intenţionaţi să cumpăraţi mai multe produse româneşti dacă adaosul comercial la acestea va fi plafonat?
Observator » Stiri externe » Ţara care înregistrează primul caz de Covid, la doi ani de la începutul pandemiei. Primul pacient, o persoană vaccinată complet