Antena Meniu Search
x

Video Ţările lumii renunţă rând pe rând la restricţiile dure. Mai multe state au luat măsuri de relaxare în prag de sezon estival

Liber la îmbrăţişări în Marea Britanie de săptămâna viitoare. Boris Johnson a anunţat cu scurt timp în urmă un nou val de relaxări, inclusiv reluarea călătoriilor în afara ţării. Toată Europa răsuflă uşurată şi se pregăteşte pentru sezonul estival, după ce campania de vaccinare a luat avânt. 3 milioane de doze au fost administrate zilnic, în medie, în Uniunea Europeană.

de Redactia Observator

la 10.05.2021, 20:56

Vezi și
  • Ţările lumii renunţă rând pe rând la unele restricţii
  • Europenii se tem mai puţin de virus după ce campania de vaccinare a fost accelerată

Centrul oraşului Milano a arătat ca un furnicar. Mii de oameni au împânzit străzile şi au umplut terasele. Italienii din insule nu se mai tem de virus după ce acolo, vaccinarea a fost accelerată pentru a putea primi turişti. Cursa imunizării a fost câştigată de Capri, prima insulă care a atins imunitatea de turmă. 

''Suntem un grup de spanioli şi am venit aici pentru că ne simţim în siguranţă pe insulă. Este o atracţie importantă pentru lumea întreagă.''

Din Sicilia până în nordul ţării, italienii au mers la plajă în weekend, chiar dacă oficial sezonul estival începe la 1 iunie.  

După ce 1 din 10 eleni au fost vaccinaţi, Grecia este pregătită să înceapă sezonul turistic din acest weekend. Nerăbdători, antreprenorii au redeschis mai multe plaje private încă de săptămâna trecută. De azi, copiii s-au putut întoarce în şcoli. 

Pe acelaşi subiect

''Eram nerăbdătoare să vină vara şi să ne întoarcem puţin la normalitatea de dinainte.''

În Cehia, masca poate fi dată jos în aer liber dacă se respectă distanţa de doi metri. Tot de azi, cehii au năvălit în magazine neesenţiale, mai ceva ca în perioada reducerilor. 

''Este un lucru foarte bun. Putem să ne întoarcem la viaţa normală şi să facem orice ne dorim, încetul cu încetul.'' 

Toată lumea se uită cu admiraţie la Regatul Unit. De luni, cinematografele şi restaurantele se redeschid la interior. În plus, oamenii care nu locuiesc în aceeaşi casă se pot îmbrăţişa din nou. 

Măştile sanitare, un obiect nelipsit în sezonul rece, spun unii epidemiologi

Peste Ocean, americanii se pregătesc să renuţe la mască în spaţiile închise, după ce aproape jumătate din populaţie a fost vaccinată cu cel puţin o doză. 

Anthony Fauci, epidemiolog: Trebuie să devenim mai liberi.

Totuşi, epidemiologul Anthony Fauci recomandă ca în sezonul rece să purtăm măştile preventiv, pentru a împiedica răspândirea altor virusuri, precum cel gripal. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Ţările lumii renunţă rând pe rând la restricţiile dure. Mai multe state au luat măsuri de relaxare în prag de sezon estival