Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Tatăl elevului criminal din SUA a fost arestat, pentru că i-a făcut arma cadou fiului la 14 ani. Christina Irimie, ucisă chiar de ziua ei

Profesoara româncă, ucisă în Statele Unite de un elev, a fost împuşcată cu arma pe care băiatul o primise cadou de Crăciun de la tatăl lui. Cu un an înainte de masacru, adolescentul de 14 ani ameninţase cu un atac în şcoală. Bărbatul de 54 de ani a fost reţinut pentru omor involuntar. În ziua tragediei, românca îşi serbase ziua de naştere alături de elevi.

de Redactia Observator

la 06.09.2024 , 20:15

Un model pentru întreaga comunitate, un dascăl pasionat şi o eroină. Potrivit anchetatorilor, Cristina Irimie își sărbătorea ziua de naștere împreună cu elevii săi în ziua în care a fost împușcată. "În dimineaţa aia, a venit la mine şi m-a întrebat dacă sunt bine şi mi-a cerut să vin la timp la ore. Doamna Irimie era foarte drăguţă. Ca să fiu sincer, în primul an, nu am reuşit să trec la algebră. Nu m-a făcut niciodată să mă simt ruşinat, să mă simt prost".

Preşedintele Joe Biden a vorbit şi el despre flagelul atacurilor armate în şcoli. “Soţia mea Jill şi cu mine îi plângem pe cei 4 împuşcaţi, doi elevi, doi profesori şi ceilalţi 9 spitalizaţi şi răniţi. O comunitate ca multe altele ce tocmai se întoarce la şcoală. Un moment plin de bucurie şi fericire complet distrus. Distrus!”

Mărturii cutremurătoare din timpul atacului

Vezi și

Mărturii cutremurătoare din timpul masacrului vin de la părinţii elevilor, care au făcut publice mesajele primite de la copii, în timp ce ucigaşul bătea la uşa fiecărei săli de clasă. Între timp, poliţiştii americani au publicat prima imagine cu Colt Gray, atacatorul de 14 ani. Mătuşa tânărului le-a mărturisit jurnaliştilor americani că el a cerut ajutor părinţilor, dar a fost ignorat. "Am vrut să-l duc la terapeut şi ar fi trebuit să înceapă şedinţele într-o săptămână. Dacă nu ar fi avut o armă, nu ar fi ucis pe nimeni. Mă rog pentru toţi cei afectaţi".

Pe acelaşi subiect

Adolescentul provine dintr-o familie destrămată - mama lui, de 43 de ani, a fost arestată de nenumărate ori pentru posesie de droguri, iar tatăl său era violent cu cei din familie. Cei doi au divorţat şi nu petreceau timp cu tânărul.

Cine este adolescentul care a ucis-o pe Cristina Irimie

În dormitorul lui, poliţiştii au găsit mai multe documente despre masacrul din 2018 de la liceul Marjory Stoneman Douglas, cel mai sângeros atac dintr-o şcoală americană. 17 elevi au fost ucişi atunci cu o armă semiautomată AR-15. Tatăl lui Colt i-a făcut cadou de Crăciun o puşcă asemănătoare. Audiat de poliţişti în urmă cu un an, după ce fiul lui a ameninţat că va trage într-o şcoală, bărbatul recunoaştea că este cel care l-a învăţat să tragă cu arma.

Azi, adolescentul criminal şi tatăl lui au fost aduşi în faţa judecătorilor. Pe numele băiatului au fost formulate 4 capete de acuzare pentru crimă şi 9 pentru tentativă de crimă, iar dacă va fi găsit vinovat riscă închisoare pe viaţă. Tatăl lui e acuzat de omor involuntar şi abuz asupra unui minor.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » Tatăl elevului criminal din SUA a fost arestat, pentru că i-a făcut arma cadou fiului la 14 ani. Christina Irimie, ucisă chiar de ziua ei