Antena Meniu Search
x

Tatăl fetiţei din Rusia, care a făcut un desen împotriva războiului, a fost arestat în Belarus. Fiica a fost trimisă la orfelinat

Cetăţeanul rus Aleksei Moskaliov a fost arestat în Belarus, după ce fusese condamnat în ţara sa la doi ani de închisoare pentru insultarea armatei, iar fiica sa în vârstă de 13 ani fusese trimisă la orfelinat, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 30.03.2023, 12:04

Un rus condamnat pentru insultarea armatei, căruia i-a fost luată fiica, a fost arestat în Belarus
Un rus condamnat pentru insultarea armatei, căruia i-a fost luată fiica, a fost arestat în Belarus - Twitter

Avocatul lui Moskaliov, Dmitri Zahvatov, a confirmat arestarea, fără a da alte detalii. Site-ul independent de ştiri în limba rusă SOTA anunţase că Moskaliov a fost reţinut la Minsk.

Fiica lui, Maşa, care avea atunci 12 ani, a prezentat anul trecut la şcoală un mesaj anti-război - un desen cu Rusia trăgând cu rachete într-o mamă şi un copil din Ucraina. A fost prima oară când Moskaliov, în vârstă de 54 de ani, a ajuns în atenţia publicului din Rusia şi din întreaga lume.

El a fost acuzat ulterior de discreditarea forţelor armate ruse, prin comentarii fără legătură cu incidentul respectiv, făcute în mediile sociale. La începutul lui martie, Maşa a fost luată de autorităţi de lângă tatăl ei şi dusă într-un orfelinat.

Moskaliov a fugit marţi din arestul la domiciliu marţi şi a fost condamnat în aceeaşi zi, în contumacie, la doi ani de detenţie într-o colonie penală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Tatăl fetiţei din Rusia, care a făcut un desen împotriva războiului, a fost arestat în Belarus. Fiica a fost trimisă la orfelinat