Antena Meniu Search
x

Galerie foto "Tati, îți dau alocația mea!" Un băiețel de 8 ani și-a implorat cu disperare părintele să nu-i ucidă mama. Femeia a fost executată în fața unui bloc din Danemarca

Marți, la Tribunalul din Aalborg, Danemarca, a început judecarea unui caz înfiorător, al unui bărbat de 53 de ani care și-a ucis fosta soție în fața blocului unde locuia femeia, sub privirile îngrozite ale celor doi fii ai cuplului, cu vârste de 6 și 8 ani. Băiețelul mai mare și-a implorat cu disperare tatăl să nu-i omoare mama. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 12.05.2023, 12:28

Oroarea s-a produs în urmă cu aproape 2 ani, pe 17 septembrie 2021. Cu sânge rece, bărbatul și-a împușcat fosta soție în cap, în timp băieții lor se uitau. Hedvig S., în vârstă de 41 de ani, a fost declarată decedată 40 de minute mai târziu. Individul a executat-o pe mama copiilor lui în fața blocului unde locuia femeia, în Aalborg. Miercuri, bărbatul a depus mărturie și a descris cu propriile cuvinte secundele sfâșietoare dinaintea actului criminal.

"Tati, îți dau alocația mea!" 

Fiul cel mic s-a îndepărtat, însă fratele lui mai are a încercat să-l împingă. În încercarea de a-și salva mama, i-a spus că îi dă alocația și toate economiile lui.

"Cel mic s-a tras, cel de 8 ani a încercat să mă împingă. Apoi a spus ceva de genul: Tată, îți dau alocația mea! Am văzut că era speriat. Nu i-a fost frică de mine, era speriat că i s-ar putea întâmpla ceva mamei lui. Totul a fost ca într-un vis. M-am trezit abia după ce am tras cu pistolul", a declarat bărbatul în fața instanței, potrivit tv2nord.dk.

Pe acelaşi subiect

O clipă mai târziu, a îndreptat pistolul spre fosta lui soție și a împușcat-o în cap. 40 de minute mai târziu, femeia de 41 de ani a fost declarată decedată la spital. "Eram disperat", continuă inculpatul.

Disperarea de a nu petrece suficient timp alătturi de copiii săi l-ar fi determinat să-și omoare fosta soție pe 17 septembrie 2021. 

"Ori mă omori tu, ori te omor eu!"

Bărbatul de 53 de ani a cunoscut-o pe Hedvig în 2010. Apoi, în 2011, s-au căsătorit. S-au născut doi fii, dar căsătoria nu a fost una fericită. Divorțul a urmat în 2017. El nu a putut să se împace cu asta și a început să-și urmărească în mod obsesiv fost soție. În 2018, a primit interdicție să se mai apropie de femeie. Dar asta nu l-a împiedicat însă să-i scrie în mod regulat. Într-un e-mail din 2020, el o amenință: "Ori mă omori tu, ori te omor eu!". Potrivit rechizitoriului, bărbatul ar fi încălcat ordinul de restricție de 33 de ori. Mai mult, ar fi atașat în secret un transmițător GPS la mașina femeii. Știa tot timpul unde se află. Pe 17 septembrie 2021, a așteptat-o în mașina lui când ea s-a întors acasă cu cei doi fii ai lor. Băieții alergau înainte spre casă. A coborât și a strigat-o pe nume. Când l-a văzut, a început să fugă, a vrut să se salveze pe ea și pe copii.

Bărbatul a prins-o din urmă și, în ciuda rugăminților fiului de 8 ani de a-i cruța mama, a scos arma de sub jachetă și a împușcat pe Hedvig în cap. Mai mulți vecini și trecători au privit șocați scena care se derula în fața lor, iar în aceste zile toți depun mărturie în instanță. Doi tineri sărit chiar în ajutorul femeii. Dar nimeni nu se aștepta ca bărbatul să scoată brusc un pistol. După ce și-a executat fost soție, bărbatul de 53 de ani s-a așezat pe o scară și a așteptat poliția. Hedvig a murit 40 de minute mai târziu, la spital. Avea doar 41 de ani.

Presa daneză a publicat atunci imagini de la locul tragediei.

Recunoaște crima, dar neagă hărțuirea

Procesul continuă și nu se așteaptă un verdict timp de câteva săptămâni. Inculpatul și-a mărturist crima, dar spune că nu a vrut să-și omoare fosta soție. De asemenea, el neagă numeroasele aspecte legate de hărțuire, amenințări și încălcarea ordinului de restricție. Dacă nu și-ar fi ucis fosta soție pe 17 septembrie 2021, 11 zile mai târziu s-ar fi aflat la Tribunalul din Herning, unde trebuia să răspundă pentru acuzațiile de hărțuire, amenințări și încălcarea ordinului de restricție împotriva femeii. 

Marți a fost prima dintr-un total de 6 zile de judecată. Verdictul este așteptat la 30 mai 2023.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » "Tati, îți dau alocația mea!" Un băiețel de 8 ani și-a implorat cu disperare părintele să nu-i ucidă mama. Femeia a fost executată în fața unui bloc din Danemarca