Antena Meniu Search
x

Taxiul zburător, creat pentru a transporta pasagerii în mediul urban, în Franța

Ceea ce noi numim modernizare, în alte părţi există demult. Cum s-ar spune, modern nu înseamnă acelaşi lucru pentru toată lumea.

de Redactia Observator

la 07.10.2020, 14:13

Vezi și
  • Taxiul zburător funcţionează doar pe electricitate şi cu zero emisii de dioxid de carbon. Prototipul a fost dezvăluit pe un aeroport de lângă Paris.

Parizienii tocmai se pregătesc să vadă ce n-a văzut Parisul. Acolo, un taxi zburător va fi pus în funcţiune cel târziu în 2024, la timp pentru Jocurile Olimpice.

Taxiul zburător funcţionează doar pe electricitate şi cu zero emisii de dioxid de carbon. Prototipul a fost dezvăluit zilele trecute pe un aeroport de lângă Paris, de către o companie germană numită Volocopter. Numele în sine este un joc de cuvinte care s-ar traduce în limba română prin maşina-elicopter.

Aparatul de zbor a fost creat pentru a transporta pasagerii în mediul urban. Norocoşii scapă de aşteptatul în trafic, iar ca bonus, taxiul zburător este şi prietenos cu mediul înconjurător. Şi vă explic de ce- este alimentat de nouă baterii şi se poate deplasa cu o viteză maximă de 110 kilometri pe oră. Are însă doar două locuri: unul al pilotului şi unul al pasagerului.

Oricum, să recunoaştem, pare rupt din filmele S.F., iar compania susţine că deţine primul taxi zburător comercial din lume. Aparatul este la nivel de testare, dar rezultatele sunt promiţătoare aşa încât compania a pus deja biletele pentru primele o mie de zboruri la vânzare.

Ajungem şi la preţ. Un singur transport de 15 minute costă 300 de euro. Practic, 20 de euro pe minutul de zbor. Doritorii mai au, însă, de aşteptat. Taxiul zburător va fi lansat în 2022, iar pentru pasageri se va ridica de la sol, un an mai târziu. Şi încă ceva- dacă totul merge conform planului, taxiurile zburătoare vor face demonstraţii şi la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Taxiul zburător, creat pentru a transporta pasagerii în mediul urban, în Franța