Antena Meniu Search
x

Teama de carantină a provocat haos în Franţa. Zeci de mii de oameni au încercat să fugă din Paris

Cu doar câteva ore înainte de intrarea în vigoare a noilor măsuri, zeci de mii de oameni au încercat să fugă din Paris, către zonele rurale.

de Redactia Observator

la 30.10.2020, 14:49

Vezi și
  • Zeci de mii de locuitori au încercat să fugă din capitală în zonele rural
  • Cei care au decis să rămână în oraş au dat năvala în magazine şi au golit rafturile.

La ieşirea din oraş, s-au format cozi kilometrice de maşini. Sunt imagini cum rar am mai văzut. Cei care au ales totuşi să rămână în Capitală au dat năvala în magazine şi au golit rafturile de hârtie igienică şi faină. Scenele aduc aminte de nebunia din primăvară, de la debutul pandemiei.

Imediat după decizia de carantinare, s-au format cozi de sute de kilometri la periferia Parisului. Zeci de mii de locuitori au încercat să fugă din capitală în zonele rurale, unde speră să poate trece mai uşor peste perioada de izolare. Gările şi autogările au fost şi ele sufocate de oameni. 

Cei care au decis, însă, să rămână în oraş au dat năvala în magazine şi au golit rafturile de hârtie igienică, pastă de dinţi şi făină. Scenele cu cărucioarele pline de alimente şi bunuri casnice aduc aminte de haosul provocat de carantina din primăvară.

La Paris, între timp, ultima noapte de libertate a fost sărbătorită cu fast. Restaurantele şi terasele din centrul Capitalei au fost prinse de oameni. De astăzi, toate sunt închise. 

Alexander Berger, student din Belgia: Este un sentiment amar pentru că ştim că este ultima (n.r. cină în public) pentru moment şi chiar nu ştim ce se va întâmpla mai încolo. 

Laura Beimberg, studentă din Mexic: Sunt mexicană dar locuiesc aici, aşa că întoarcerea în ţară nu este o opţiune pentru mine. Ştiu că o să fiu blocată aici luni de zile. 

În timp ce unii s-au distrat, alţii au protestat. Sute de oameni au ieşit în stradă, au lansat artificii şi au doborât coşuri de gunoi, nemulţumiţi că vor intra din nou în carantină. La un moment dat, forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene. 

Timp de o lună francezii vor putea să iasă din case doar cu motive bine întemeiate. Cum ar fi să facă sport în aer liber, să meargă la muncă, la cumpărături sau la medic. Toate afacerile non-esenţiale se vor închide. Şcolile, însă, vor rămâne deschise. 

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Teama de carantină a provocat haos în Franţa. Zeci de mii de oameni au încercat să fugă din Paris