Antena Meniu Search
x

Mai multe state din vestul Europei au redeschis terasele, drept încă un pas spre învingerea coronavirusului

Europa pare să învingă pandemia. Italia, Spania şi Marea Britanie au înregistrat, ieri, cel mai mic bilanţ din ultimele două luni.

de Redactia Observator

la 18.05.2020, 23:39

Vezi și
  • Italienii au format cozi în fața magazinelor de îmbrăcăminte.
  • Spanioli pot primi clienți doar la jumătatea capacității localurilor.

Spaniolii şi italienii au încă un motiv de bucurie. Magazinele, restaurantele şi frizeriile au fost redeschise. Şi afaceriștii români s-au grăbit să servească primii clienţi.

După două luni de carantină, Lili Iacob a putut primi din nou clienţi în localul său din Bologna. Românca s-a asigurat că îndeplineşte toate condiţiile de siguranţă şi i-a aşteptat cu sandvişuri calde, paste şi plăcintă.

Precauţi, localnicii din Peninsulă şi-au reluat obiceiul de a bea cafeaua la terasă. 

Lili Iacob, patroana unui bar din Bologna: Astăzi, fiind prima zi, am pus mesele afară ca lumea să poată să stea la masă. Şi să fiu sinceră, destul de devreme au început să vină clienţii. 

Român stabilit în Bologna: Sunt în pauza de masă. Am venit să beau o cafea şi după mă întorc la muncă. Sper ca lucrurile să meargă bine în continuare şi să ne putem bucura de o cafea bună la bar. 

Prudenţa rămâne primordială, pentru că încă există pericolul izbucnirii unui noi focar, mai ales acum, după marea relaxare. La intrarea în fiecare local din Peninsulă au fost montate recipiente cu gel dezinfectant, iar fiecărui client îi este luată temperatura. 

Marile oraşe, precum Roma, Napoli şi Bologna, au arătat ca într-o zi obişnuită. Oamenii au format cozi în faţa magazinelor de îmbrăcăminte şi au aglomerat străzile. Şi bisericile au fost pline. Inclusiv Bazilica Sfântul Petru de la Vatican a fost redeschisă. Iar îmbulzeală a fost şi la salonele de înfrumuseţare. 

Româncă stabilită la Bologna: Clientele trebuie să fie la jumătate de oră distanţă. Nu pot să iau clientă, una după alta. 

După fiecare clientă se dezinfectează, iar când intră haina şi geanta trebuie puse într-un sac de plastic şi închise. 

Începând de astăzi, spaniolii pot lua masa din nou la terasele restaurantelor. Patronii se tem, însă, că vor ajunge în pragul falimentului. După două luni de pauză, au fost nevoiţi să scoată bani din buzunar pentru a-şi reamenaja localurile. Iar din capacitatea maximă de clienţi, pot primi doar jumătate. 

Silviu Mihai, patronul unui restaurant din Alicante: Înăuntru nu se poate intra, decât la baie. În fiecare zi, se dezinfectează de trei, patru ori. Iar feţele de masă pe care le avem sunt din bumbac si sunt spălate la 90 de grade. O să fie un pic mai greu cu clienţii pentru că au teama aceea de acest virus. 

Locuitorii din Madrid şi Barcelona mai au de aşteptat până când intră din nou în normalitate. Restricţiile de carantină se menţin în cele mai afectate oraşe de pandemie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Mai multe state din vestul Europei au redeschis terasele, drept încă un pas spre învingerea coronavirusului