Antena Meniu Search
x

TEROARE LA ISTANBUL: Bilanţul dublului atentat din capitala Turciei a crescut la 38 de morţi şi sute de răniţi

UPDATE 11:00 - Bilanţul deceselor provocate de dublul atentat de sâmbătă, de la Istanbul, a crescut la 38 de morţi, dintre care 30 de ofiţeri de poliţie, au anunţat autorităţile.

- FOTO: Twitter

UPDATE 11:00 - Bilanţul deceselor provocate de dublul atentat de sâmbătă, de la Istanbul, a crescut la 38 de morţi, dintre care 30 de ofiţeri de poliţie, au anunţat autorităţile.

Vicepremierul Numan Kurtulmus a declarat că militanţii kurzi din PKK par să se afle în spatele atacului.

Nimeni nu a revendicat atacul, însă exploziile au avut loc la mai puţin de o săptămână după ce organizaţia teroristă Statul Islamic şi-a îndemnat susţinătorii să vizeze “instituţiile de securitate, militare, economice şi de presă” din Turcia.

Bilanţul anterior era de 29 de morţi şi 166 de răniţi.

Ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu, a precizat că 10 persoane au fost reținute și plasate în arest în legătură cu acest atac, ultimul dintr-un val de atentate care a însângerat Turcia din vara lui 2015. 

Conform lui Soylu, un vehicul capcană a explodat în proximitatea unei mașini de transport a poliției, la ora 22,29 (19,29 GMT), în fața la Vodafone Arena și, 45 de secunde mai târziu, un kamikaze s-a aruncat în aer în mijlocul unui grup de polițiști în parcul din apropiere Maçka. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Vicepremierul turc Numan Kurtulmus a denunțat un "atac terorist care a vizat în mod clar forțele de poliție de intervenție". 

Acest dublu atac, care nu a fost imediat revendicat, a lovit un cartier turistic al Istanbulului, situat între emblematica piață Taksim și fostul palat imperial Dolmabahçe, în partea europeană a metropolei turce.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » TEROARE LA ISTANBUL: Bilanţul dublului atentat din capitala Turciei a crescut la 38 de morţi şi sute de răniţi