Antena Meniu Search
x

TEROARE pe Champs-Elysees din Paris, înainte de prezidenţiale! Un polițist UCIS și alți doi răniţi, în urma atacului terorist revendicat de Statul Islamic

Panica a pus stăpânire pe marea arteră a Parisului, Champs Élysées, cu trei zile înaintea alegerilor prezidenţiale din Franţa. Un poliţist a fost ucis şi alţi doi răniţi de un individ care a deschis focul asupra lor.

Vezi și

Panica a pus stăpânire pe marea arteră a Parisului, Champs Élysées, cu trei zile înaintea alegerilor prezidenţiale din Franţa. Un poliţist a fost ucis şi alţi doi răniţi de un individ care a deschis focul asupra lor.

La ora 21, Champs-Elysées din Paris, unul dintre cele mai frumoase bulevarde din lume, este ţinta unei minţi criminale. Trotuarele şi terasele cafenelelor sunt pline de lume, când o maşină opreşte în faţa unei dube a poliţiei. Un bărbat coboară şi deschide focul asupra poliţiştilor, cu o armă automată.

Unul din poliţiştii răniţi este în stare gravă iar celălalt a suferit doar răni uşoare.

Colegii lor reuşesc să-l înconjoare pe individul înarmat şi îl doboară cu mai multe focuri de armă.

În atac, o turistă străină a fost şi ea atinsă de gloanţe.

Schimbul de focuri, scurt dar extrem de intens, declaşează panica pe bulevard. Mii de oameni cuprinşi de spaimă sunt evacuaţi în grabă. Totodată poliţiştii încearcă să-şi dea seama dacă teroristul are complici, gata să ucidă la rândul lor. Un sector al bulevardului şi trei staţii de metrou sunt închise.

La câteva minute după atac, pe trotuarele de obicei aglomerate mai  puteau văzuţi doar poliţişti, militari şi anchetatori, în timp ce un elicopter survola zona. Între timp, preşedintele François Hollande şi-a exprimat solidaritatea cu familia poliţistului ucis şi cu răniţii şi a promis că forţele de ordine îşi vor întări vigilenţa în timpul alegerilor.

Atacul a fost revendicat de Statul Islamic care susţine că făptaşul era originar din Belgia sau stabilit în acea ţară.

Surse din cadrul poliţiei franceze afirmă, însă, că este vorba de un bărbat de 39 de ani, condamnat, în 2001, pentru atacarea unui poliţist.

Locuinţa sa, de la periferia de est a Parisului, a fost percheziţionată. Informaţiile nu au fost confirmate oficial deoarece ancheta este în curs.

Doi dintre candidaţii la preşedinţie şi-au anulat mitingurile iar unul dintre ei, François Fillon, a cerut ca întreaga campanie să fie suspendată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » TEROARE pe Champs-Elysees din Paris, înainte de prezidenţiale! Un polițist UCIS și alți doi răniţi, în urma atacului terorist revendicat de Statul Islamic