Antena Meniu Search
x

Teroarea continuă la Paris

În Franţa, e durere, dar continuă şi teroarea. Pe timpul nopţii dar şi de dimineaţă, grenade, gloanţe şi mesaje de ură au vizat lăcaşurile de cult musulmane

Vezi și

În Franţa, e durere, dar continuă şi teroarea. Pe timpul nopţii dar şi de dimineaţă, grenade, gloanţe şi mesaje de ură au vizat lăcaşurile de cult musulmane

O familie de musulmani a fost atacată chiar cu focuri de armă. Cel mai grav atac a avut loc însă tot la Paris. De dimineaţă, o poliţistă a fost ucisă cu focuri de armă de un şofer care a fugit de la faţa locului.

În urma unui accident rutier, un barbat de 53 de ani de origine nord-africana a deschis focul asupra agenților care dirijau traficul. O angajată a poliţiei municipale a fost grav rănită. De asemenea, un alt agent este rănit după ce a fost atins de gloanţe. Atacatorul a fugit.

Cu doi dintre autorii atentatului în libertate, tensiunea a rămas extrem de ridicată în întreaga ţară. Aproape de Paris, sau la sute de kilometri distanţă, vestea oricărui act violent, a făcut Franţa să tremure. Pe timpul nopţii dar şi de dimineaţă, grenade, gloanţe şi mesaje de ură au vizat lăcaşurile de cult musulmane din Hexagon.

La 6 dimineaţa, ora Franţei, o explozie provocată a avut loc în apropierea unei moschei, aproape de Lyon.

Puţin după miezul nopţii, trei grenade de exerciţiu au fost lansate şi asupra unei moschei din regiunea Mans. Un singur proiectil a explodat însă, în timp ce alte două au fost găsite intacte de poliţiştii trimişi în zonă. Cu câteva ore focuri de armă au răsunat şi în sudul Franţei. O sală de rugăciune a fost atacată la o oră la care procesiunea se încheiase deja.

Franţa e în alertă. S-au impus măsuri excepţionale de securitate. La Paris şi în zonele din apropiere a fost instaurat codul maxim de alertă teroristă. Sute de ofiţeri au fost mobilizaţi să păzească sediile instituţiilor media, lăcaşurile de cult şi alte zone care prezintă grad ridicat de risc.

Franţa a intrat, oficial, sub domnia terorii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Teroarea continuă la Paris