Antena Meniu Search
x

Tesla se mută. Compania îşi mută sediul centrul din Silicon Valley, în Texas. Cum justifică Elon Musk mişcarea

Tesla, celebrul producător de maşini electrice, îşi mută cartierul general din Silicon Valley, în Austin, Texas. Compania lui Elon Musk a început deja construcţia unei uzine de asamblare şi a uneia de producţie de baterii, informează Reuters.

de Redactia Observator

la 08.10.2021, 09:57

Tesla se mută. Compania îşi mută sediul centrul din Silicon Valley, în Texas. Cum justifică Elon Musk mişcarea
Tesla nu e prima compania care face o astfel de mutare. Oracle, HP sau Toyota Motors au plecat, de asemenea, din California şi s-au mutat în Texas - Profimedia

Silicon Valley este zona preferată a tinerilor antreprenori pentru că este un veritabil hub pentru dezvoltarea unor noi companii. Totuşi, taxele sunt mai mici în Texas, iar mâna de lucru mai ieftină, motiv pentru care Tesla îşi mută operaţiunile. "Sunt încântat să vă anunţ că ne vom muta cartierul general la Austin, Texas", a spus Elon Musk cu ocazia adunării generale anuale a acţionarilor Tesla, eveniment organizat tocmai în interiorul uzinei din Texas. Musk a mai precizat că Tesla nu va pleca definitiv din California, dar a ţinut să menţioneze că este greu pentru angajaţi să-şi permită să cumpere locuinţe în Silicon Valley.

Tesla nu e singura companie care se mută

Tesla nu e prima compania care face o astfel de mutare. Oracle, HP sau Toyota Motors au plecat, de asemenea, din California şi s-au mutat în Texas. Analiştii americani sunt de părere că un factor important în decizia lui Elon Musk a fost şi faptul că antreprenorul american a avut mai multe dispute cu autorităţile din California în timpul pandemiei.

Musk le-a reproşat oficialilor statului măsurile mult prea stricte luate în perioada pandemiei. De asemenea, mai spun specialiştii americani, Musk şi-ar fi dorit să fie mai aproape de proiectul său de suflet, SpaceX. Rachetele folosite de către SpaceX se construiesc tot în Texas.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Tesla se mută. Compania îşi mută sediul centrul din Silicon Valley, în Texas. Cum justifică Elon Musk mişcarea