Antena Meniu Search
x

Teste coronavirus pentru câini şi pisici, în Coreea de Sud. Animalele de companie pot fi testate dacă au febră sau tuşesc

Sud-coreenii au primit aprobarea de a-și proteja animalele de companie împotriva Covid-19. Acestea pot fi de-acum testate pentru noul coronavirus.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 09.02.2021, 12:09

O pisică cu mască de protecție la gât, așteaptă tratamentul la medicul veterinar
O pisică cu mască de protecție la gât, așteaptă tratamentul la medicul veterinar - Shutterstock

Proprietarii de câini şi de pisici din Coreea de Sud îşi pot testa pentru noul coronavirus animalul de companie. Acesta trebuie să prezinte simptome precum febră, tuse sau dificultăţi de respiraţie şi să fi fost expus unor persoane cu COVID-19.

Guvernul de la Seul a lansat programul la doar câteva săptămâni după ce a fost depistată tulpina la un pui de pisică.

„Începând de astăzi, guvernul metropolitan din Seul va oferi teste pentru coronavirus câinilor şi pisicilor domestice”, a declarat reporterilor o responsabilă pentru prevenirea bolilor din capitală, Park Yoo-mi.

Ce animale pot fi testate pentru coronavirus

Doar animalele care prezintă simptome şi care au fost în contact cu persoane pozitive pot fi testate. Testul va fi realizat în apropierea locului unde trăieşte animalul de companie de către o echipă care include un medic veterinar, a adăugat Park, conform Agerpres.

Animalele depistate cu noul coronavirus vor trebui ţinute izolate în casă timp de 14 zile, iar dacă şi proprietarii lor au fost testaţi pozitiv, ele vor fi plasate în adăposturi sau în centre de primire specializate.

De altfel, în Coreea de Sud, persoanele testate pozitiv pentru COVID-19 sunt de obicei izolate în centre de carantină specializate dacă starea lor de sănătate nu necesită spitalizare.

La ce animale a fost descoperit noul coronavirus

Noul coronavirus a fost depistat de la începutul pandemiei la mai multe animale, precum câini, pisici, gorile, tigri sau nurci. 

La începutul lunii ianuarie, două gorile de la grădina zoologică din San Diego, în sudul Californiei, au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus şi plasate în carantină. Animalele au fost probabil infectate de un îngrijitor asimptomatic.

La începutul lunii noiembrie, Danemarca, principalul exportator mondial de piei de nurcă, a ordonat sacrificarea tuturor nurcilor din regat, din cauza unei mutaţii a coronavirusului care, potrivit studiilor preliminare, ar putea ameninţa eficacitatea vaccinului pentru oameni.

Au fost sacrificate aproape 15 milioane de nurci. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Teste coronavirus pentru câini şi pisici, în Coreea de Sud. Animalele de companie pot fi testate dacă au febră sau tuşesc