Antena Meniu Search
x

Thailanda: O ambarcațiune cu 300 de imigranți clandestini, retrimisă în largul mării

Paza de coastă thailandeză a retrimis în largul mării o ambarcațiune cu 300 de imigranți ilegali ce încercau să debarce în Thailanda, după ce le-a furnizat acestora produse de strictă necesitate

Paza de coastă thailandeză a retrimis în largul mării o ambarcațiune cu 300 de imigranți ilegali ce încercau să debarce în Thailanda, după ce le-a furnizat acestora produse de strictă necesitate

Imigranții, despre care se crede că sunt etnici rohingya din Myanmar, au fost reperați în largul coastei sudice a Thailandei. Nava în care se aflau a avut unele probleme la motor și a fost îndreptată spre apele teritoriale thailandeze, deși inițial imigranții doreau să ajungă în Malaezia sau Indonezia, potrivit propriilor declarații. Ei au primit hrană, apă și medicamente, conform publicației Bangkok Post.

Autoritățile thailandeze au decis să nu creeze deocamdată tabere pentru imigranți clandestini înaintea summitului din 29 mai ce va reuni oficiali din 15 țări asiatice afectate de valul de imigranți din ultimele săptămâni.

''Thailanda nu poate acționa singură'' pentru deschiderea de tabere pentru imigranții ilegali, ci trebuie să discute întâi cu alte țări implicate, a declarat un consilier al guvernului de la Bangkok.

De mai multe zile, îngrijorarea se amplifică în regiune în ceea ce privește soarta a mii de refugiați din Myanmar și din Bangladesh, naufragiați pe mare, iar apelurile s-au multiplicat marți pentru a le cere guvernelor din regiunea de sud-est a Asiei să le vină în ajutor.

Aproape 2.000 de imigranți au ajuns până la zonele de coastă malaeziene și indoneziene în ultimele zile, probabil victime colaterale ale înăspririi politicii thailandeze. Autoritățile de la Bangkok au decis să-i combată dur pe traficanții de ființe umane, după recenta descoperire, în plină junglă, a unei gropi comune cu rămășițe umane ale unor imigranți clandestini.

Până în prezent, în fiecare an zeci de mii de candidați la exil tranzitau prin sudul Thailanda, punct de trecere spre Malaezia și mai departe, pentru a fugi de sărăcia din Bangladesh sau de violențele la adresa etnicilor rohingya din Myanmar, minoritate persecutată, potrivit ONU. Însă, potrivit apărătorilor drepturilor imigranților clandestini, traficanții nu îndrăznesc să mai debarce în Thailanda. Astfel, imigranții ajung prinși în capcană pe mare, în timp ce traficanții caută noi itinerarii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Thailanda: O ambarcațiune cu 300 de imigranți clandestini, retrimisă în largul mării