Antena Meniu Search
x

Foto Timon și Garry, câinii husky ai românului din Italia care și-a dat viața pentru ei, își caută casă nouă. Fiul bărbatului a primit deja zeci de telefoane

Cei doi câini husky ai românului din Italia care a murit surprins de o avalanșă în timp ce îi căuta pe munte ar putea avea totuși parte de un final fericit. Fiul bărbatului a anunțat că nu îi poate păstra, deoarece stă într-un mic apartament care nu ar fi potrivit pentru această rasă de câini. De atunci însă, zeci de persoane s-au oferit să-i găzduiască pe Timon și Garry și să le ofere, astfel, un cămin călduros și prielnic pentru cât mai multe curse de tras sănii. 

de Redactia Observator

la 15.01.2023, 17:34

Telefonul lui Lucian, fiul lui Michele Buga, sună neîncetat de când acesta a anunțat că nu îi mai poate păstra pe Timon și Garry, cei doi husky ai tatălui lor, care a murit în timp ce încerca să îi recupereze de pe munte. Lucian și familia lui locuiesc într-un apartament, pe care nu îl consideră potrivit pentru această rasă de câine. 

"Am primit mai multe telefoane, două în special din zona Ballabio, unde a locuit tata, de la oameni foarte respectabili, pe care îi cunoaștem deja și care au câini husky, așa că suntem încrezători că Timon și Garry își vor găsi un cămin bun, unde să stea încă mulți ani", a spus Lucian Buga, conform site-ului La Provincia di Sondrio

Timon are trei ani, iar Garry a împlinit un an. Ambii sunt foarte bine îngrijiți, microcipați, vaccinați, sterilizați (cel puțin Timon) și, asta e sigur, dornici să tragă sănii pentru tot restul zilelor.

Să stea într-un apartament din oraș, chiar și cu familia iubitului lor stăpân, nu ar fi cel mai potrivit lucru pentru ei, întrucât ar începe să se lupte și să urle, fiind o specie înrudită cu lupul.

Pe acelaşi subiect

"Vom merge până la Madesimo să-i luăm, la cazarma Guardia di Finanza, unde sunt găzduiți", a spus Lucian. "Apoi, îi vom duce la Ballabio, acasă la tata. Vom sta acolo câteva zile pentru a-i putea întâlni cu calm cu cei doi localnici care s-au oferit să îi adopte și care, în opinia noastră, ar putea fi cei mai potriviți, atât pentru că cunosc bine această specie, cât și pentru că sunt din Ballabio, satul lui tata". 

Povestea tragică a morții lui Michele Buga

Michele Buga, în vârstă de 60 de ani, a fost găsit fără viață pe 11 ianuarie, la o altitudine de 1.900 de metri, lângă refugiul Bertacchi din Pasul Spluga, provincia Sondrio, aflată la granița cu Elveția. Fostul profesor de matematică se întorsese acolo, pentru a-și recupera cei doi husky. 

Românul îi chemase în ajutor pe salvamontiști în zona vârfului Pizzo d’Emet. Ajunși în locul respectiv, salvatorii au găsit doar câinii, care, însă, au refuzat să-i urmeze. Românul găsise adăpost într-un sat elvețian și s-a întors în munți pentru a recupera patrupezii. Din nefericire, a fost surprins de o avalanșă, care l-a ucis. 

Rezident în Ballabio, în provincia Lecco, Buga avea origini românești. Era pasionat de ciclism și aborda deseori muntele pe jos sau pe bicicletă. 

Fusese antrenorul echipelor naționale de ciclism, iar în urmă cu câțiva ani reușise să obțină un post de profesor de matematică la Liceul "Bertacchi" din Lecco, scrie ballabionews.com.

Avalanșa și descoperirea macabră de la refugiul Bertacchi

Când mergea pe munte, Buga era însoțit tot timpul de cei doi câini husky ai săi. Așa s-a întâmplat și în 8 ianuarie, când s-a îndreptat spre Pasul Emet de la granița cu Elveția. Atunci a lansat un apel către salvamontiști în care avertizase că bateria telefonului său era încărcată numai 3%. Salvatorii au răspuns cererii sale de ajutor. Mergând pe urmele românului, i-au găsit doar câinii. Însă patrupezii au refuzat să îi urmeze, așa că au rămas în zona refugiului Bertacchi. 

La miezul nopții, Buga i-a sunat pe salvamontiști, asigurând că este bine. A doua zi, bărbatul de 60 de ani a fost nevoit să abordeze din nou muntele. S-a întors la 1.900 de metri altitudine, pentru a-și recupera câinii și echipamentul, însă a fost surprins de o avalanșă. Trupul neînsuflețit al românului a fost găsit chiar de către cei de la Salvamont, care hotărâseră să meargă să verifice dacă cei doi husky sunt în regulă. Din păcate, pentru Michele Buga nu s-a mai putut face nimic, medicii fiind nevoiți să declare decesul. Românul lasă în urma lui trei copii, pe Luana, Iunona și Lucian.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Timon și Garry, câinii husky ai românului din Italia care și-a dat viața pentru ei, își caută casă nouă. Fiul bărbatului a primit deja zeci de telefoane