Antena Meniu Search
x

Două tinere care au aruncat monede la motorul avionului, ca să aibă noroc, arestate în China

Două tinere pasagere au fost arestate în China pentru un incident bizar. Ele sunt acuzate că au aruncat monede la motorul avionului în care urmau să se îmbarce, ca să aibă noroc în timpul călătoriei. Programul cursei a fost dat peste cap în urma incidentului.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 13.03.2019, 14:52

Motorul unui avion de pasageri
Două tinere care au aruncat monede la motorul unui avion, ca să aibă noroc, au fost arestate în China - Profimedia

Două tinere pasagere au fost arestate în China pentru un incident bizar. Ele sunt acuzate că au aruncat monede la motorul avionului în care urmau să se îmbarce, ca să aibă noroc în timpul călătoriei. Programul cursei a fost dat peste cap în urma incidentului.

Scena s-a consumat pe aeroportul din oraşul Jinan din estul Chinei. Cele două tinere de aproximativ 20 de ani se aflau printre cei 260 de pasageri ai unui zbor către un alt oraş chinez, Chengdu.

Au crezut că le poartă noroc

Un alt pasager le-a văzut când, la urcarea în aeronavă, tinerele au aruncat monede printr-un mic orificiu dintre puntea de îmbarcare şi avionul, care aparţine companiei chineze Lucky Air. Martorul a semnalat incidentul echipajului, care a chemat poliţia.

Cele două mici monede, de 1 Yuan, au fost găsite în apropierea motorului avionului, fapt ce le-a dat fiori oficialilor aeroportului. În faţa poliţiştilor, tinerele au recunoscut că au aruncat banii, ca să le poarte noroc şi să le meargă bine în timpul zborului.

Întreaga aventură a provocat o întârziere de 2 ore. Când anchetatorii s-au asigurat că nu există risc pentru pasageri, avionul a putut decola, în cele din urmă.

Incidente similare în serie în China

Surprinzător, astfel de incidente sunt frecvente în China, spune Daily Mail. Chiar săptămâna trecută, un pasager de 28 de ani a recunoscut că a aruncat o monedă tot într-un avion al companiei Lucky Air şi tot pentru a avea noroc. Zborul a fost anulat, iar 162 de pasageri au fost afectaţi, provocând companiei o pierdere de aproximativ 20 de mii de Euro.

În iunie 2017, o femeie de 80 de ani a aruncat şi ea o monedă şi s-a rugat pentru un zbor fără probleme. Avionul companiei China Southern Airlines a avut o întârziere de 5 ore din cauza ei.

Câteva luni mai târziu, în acelaşi an, tot compania Lucky Air a avut... ghinion: o bătrână de 76 de ani a aruncat la motor mai multe monede. Femeia a fost reţinută iniţial de poliţişti, dar, în cele din urmă, a fost eliberată fără să fie pusă sub acuzare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Două tinere care au aruncat monede la motorul avionului, ca să aibă noroc, arestate în China