Tinerii care şi-au găsit iubirea peste hotare nu îşi mai pot întâlni partenerii. Graniţele Europei sunt închise din cauza pandemiei

De Redactia Observator.
Publicat: 05.11.2020, 22:21.
Actualizat: 05.11.2020, 22:23

La excepţiile de călătorie în pandemie nu e trecută şi dragostea. Tinerii care şi-au găsit iubirea peste hotare nu îşi mai pot întâlni partenerii, pentru că graniţele Europei sunt închise din cauza pandemiei. Am aflat şi noi cum e dragostea în vremea pandemiei la distanţă.

El român, ea braziliancă. De trei ani, trăiesc o poveste de iubire ca în filme. S-au cunoscut pe un vas de croazieră, unde lucrau amândoi. A fost dragoste la prima vedere. Apoi realitatea a venit peste ei.

Contractul ei s-a încheiat în ianuarie, al lui Marius în februarie. În martie, trebuiau să se reunească în România. Pandemia a hotărât în locul lor.

Michele: Exact în ziua în care trebuia să zbor spre România a început pandemia şi toate ţările din Europa au început să îşi închidă graniţele. Aşa că nu am mai putut călători din Brazilia în România.

Şi asta pentru că nu sunt căsătoriţi. Nu au reuşit în ultimele opt luni să-i înduplece pe cei în drept pentru o excepţie de la restricţiile de călătorie.

Marius: Toate instituţiile pe care le-am contactat au plasat pisica în curtea vecinului, cum se spune. Să renunţăm la principiul că familia înseamnă certificat de căsătorie.

Tinerii sunt cu atât mai supăraţi cu cât unele state europene permit şi cuplurilor necăsătorite să se întâlnească pe teritoriile ţărilor de origine. Au nevoie de o declaraţie şi dovezi că au o relaţie.

Bogdan Marica - specialist turism: Ministerul afacerilor externe se pare că nu a reacționat la problema acestor tineri, care sunt destul de mulți. Până la urmă vorbim de zeci de cupluri care se află în situația asta.​

Până la noi reguli, autorităţile sunt ferme. Pot intra în ţară doar anumite categorii de persoane.

Alexandra Găvan, Poliţia de Frontieră: Membrii de familie a cetăţenilor români, membrii de familie ai cetăţenilor altor state membre ale Uniunii Europene sau ale Spaţiului Economic European sau ai Confederaţiei Elveţiene, cu rezidenţă în România.

Fără restricţii pot călători şi medicii, transportatorii, personalul diplomatic sau din domeniul cercetării.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Sergiu, tatăl călăreț, spune adevărul, după ce a vândut casa din donațiile de la Cătălin Moroșanu! De ce a fost nevoit să ia această decizie
spynews.ro
Mii de militari și polițiști mobilizați, de urgență, lângă București
gandul.ro
`Ne bucurăm să te vedem, boss!` Ion Țiriac, cu un discurs genial în spaniolă, i-a lăsat mască pe oficialii turneului din Barcelona | VIDEO
prosport.ro
A ajuns acasă mai devreme și și-a surprins soția în baie. Când a deschis ușa a încremenit. Ce făcea femeia, fără ca el să știe
redactia.ro
A depășit perioada grea din viața lui, iar acum a devenit tată. Cum arată soția actorului din Home Alone
CaTine.ro
Thalia într-o ipostază inedită. Fotografia care i-a distrat pe fani
tvhappy.ro
La ce cascadorii sunt supuși pacienții, ca să fie urcați cu targa în TIR-urile ATI. IMAGINEA ANULUI
libertatea.ro
Acuzații șocante făcute de un jucător cotat de Dinamo la 4 milioane de euro: „Se dădea la mămicile jucătorilor!”
GSP
”Unde dai și unde crapă!” Șapte muzicieni americani fac furori peste Ocean cu folclor românesc
money.ro
Gigi Becali, război total cu o femeie pentru 1.800 de euro. Decizia care l-a înfuriat pe omul de afaceri
as.ro
Tatăl unei vedete din România, eliberat din închisoare după ce 11 ani a fost urmărit de poliţie pentru trafic de droguri de mare risc
as.ro
Vedeta care se zbate între viață și moarte. A ajuns să fie desfigurată: "Chipul meu frumos a fost mutilat"
as.ro