Antena Meniu Search
x

Tinerii care şi-au găsit iubirea peste hotare nu îşi mai pot întâlni partenerii. Graniţele Europei sunt închise din cauza pandemiei

La excepţiile de călătorie în pandemie nu e trecută şi dragostea. Tinerii care şi-au găsit iubirea peste hotare nu îşi mai pot întâlni partenerii, pentru că graniţele Europei sunt închise din cauza pandemiei. Am aflat şi noi cum e dragostea în vremea pandemiei la distanţă.

de Redactia Observator

la 05.11.2020, 22:23

Vezi și
  • Până la noi reguli, autorităţile sunt ferme.
  • Pot intra în ţară doar anumite categorii de persoane.

El român, ea braziliancă. De trei ani, trăiesc o poveste de iubire ca în filme. S-au cunoscut pe un vas de croazieră, unde lucrau amândoi. A fost dragoste la prima vedere. Apoi realitatea a venit peste ei.

Contractul ei s-a încheiat în ianuarie, al lui Marius în februarie. În martie, trebuiau să se reunească în România. Pandemia a hotărât în locul lor.

Michele: Exact în ziua în care trebuia să zbor spre România a început pandemia şi toate ţările din Europa au început să îşi închidă graniţele. Aşa că nu am mai putut călători din Brazilia în România.

Şi asta pentru că nu sunt căsătoriţi. Nu au reuşit în ultimele opt luni să-i înduplece pe cei în drept pentru o excepţie de la restricţiile de călătorie.

Marius: Toate instituţiile pe care le-am contactat au plasat pisica în curtea vecinului, cum se spune. Să renunţăm la principiul că familia înseamnă certificat de căsătorie.

Tinerii sunt cu atât mai supăraţi cu cât unele state europene permit şi cuplurilor necăsătorite să se întâlnească pe teritoriile ţărilor de origine. Au nevoie de o declaraţie şi dovezi că au o relaţie.

Bogdan Marica - specialist turism: Ministerul afacerilor externe se pare că nu a reacționat la problema acestor tineri, care sunt destul de mulți. Până la urmă vorbim de zeci de cupluri care se află în situația asta.​

Până la noi reguli, autorităţile sunt ferme. Pot intra în ţară doar anumite categorii de persoane.

Alexandra Găvan, Poliţia de Frontieră: Membrii de familie a cetăţenilor români, membrii de familie ai cetăţenilor altor state membre ale Uniunii Europene sau ale Spaţiului Economic European sau ai Confederaţiei Elveţiene, cu rezidenţă în România.

Fără restricţii pot călători şi medicii, transportatorii, personalul diplomatic sau din domeniul cercetării.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Tinerii care şi-au găsit iubirea peste hotare nu îşi mai pot întâlni partenerii. Graniţele Europei sunt închise din cauza pandemiei