Antena Meniu Search
x

Video Tiraspolul acuză Ucraina că ar fi încercat să lichideze un lider separatist. Kievul respinge, ironic, acuzaţiile

Rusia şi-a reluat, ieri seară, bombardamentele asupra Ucrainei. A fost lovit, între altele, un obiectiv energetic din Zaporojie, iar 20.000 de familii au rămas fără curent electric. Aceasta după ce, în zorii zilei de ieri, ruşii au lansat cel mai puternic atac aerian din ultimele luni, în care au folosit şi rachete hipersonice. În acest timp, tensiunea ajunge la cote maxime în Transnistria. Separatiştii de la Tiraspol pretind că au dejucat un atac terorist plănuit de serviciile secrete ucrainene. La Kiev, acuzaţiile sunt respinse şi chiar tratate cu ironie.

de Redactia Observator

la 10.03.2023, 08:09

Vezi și

Separatiştii din Transnistria susţin că presupusul atentat viza un membru al conducerii lor. Dar, în acelaşi timp, atacul trebuia să facă nenumărate victime în rândul populaţiei. O maşină încărcată cu un exploziv puternic, urma să fie detonată într-o piaţă din Tiraspol, la trecerea demnitarului separatist. Explozivului i s-ar fi adăugat cuie şi şuruburi pentru a ucide sau răni cât mai mulţi oameni. Doi suspecţi, arestaţi, au fost prezentaţi de televiziunea regimului.

Vadim Krasnoselski: Potrivit informaţiilor pe care le avem, atentatul a fost organizat şi pregătit de Serviciul de Securitate al Ucrainei.

Ar fi fost identificaţi şi patru cetăţeni ucraineni, inclusiv doi agenţi ai serviciilor secrete care ar fi organizat atentatul. Conducerea de la Kiev respinge, însă, întreaga poveste ca o provocare pusă în scenă de Rusia pentru a destabiliza Republica Moldova. Ieri dimineaţă, peste 80 de rachete ruseşti de diferite tipuri au fost lansate asupra mai multor oraşe şi regiuni ucrainene, chiar şi din vestul ţării, ca Liov sau Odessa.

Volodimir Zelenski: O nouă încercare a statului terorist de a purta război împotriva întregii civilizaţii a dus la întreruperi temporare de curent, căldură şi apă în unele din regiunile şi oraşele noastre.

Pe acelaşi subiect

Atac furibund cu rachete, în Ucraina

În pericol s-a aflat, din nou, centrala nucleară Zaporojie, cea mai mare din Europa, controlată în prezent de ocupanţii ruşi. Centrala a fost decuplată temporar de la reţeaua de energie electrică a Ucrainei. Situaţia îngrijorează în cel mai înalt grad liderii politici europeni.

Pe teren, ucrainenii continuă să reziste la Bahmut deşi comandanţii recunosc că situaţia este tot mai dificilă. Dar armata ar putea primi în curând armamentul de mult aşteptat: Polonia i-a transferat încă 10 tancuri Leopard 2 şi, alături de Slovacia, este dispusă să-i ofere şi avioane de luptă Mig 29. Preşedintele Poloniei este convins că Ucraina va primi, până la urmă, şi aeronave F-16. În plus, Ucrainei i s-ar putea acorda, oficial, garanţii de securitate la summitul NATO din luna iulie. Aceasta în timp ce, potrivit cancelarului german Olaf Scholz, Vladimir Putin nu dă semne că ar dori să negocieze încheierea conflictului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Tiraspolul acuză Ucraina că ar fi încercat să lichideze un lider separatist. Kievul respinge, ironic, acuzaţiile