Antena Meniu Search
x

Toaleta unei școli din Moldova, inaugurată cu panglică roșie. Ministrul Educației: "E strigător la cer!" (Video)

O fotografie postată pe rețelele de socializare a stârnit revoltă în Republica Moldova, după ce o toaletă într-o şcoală primară din raionul Rîșcani a fost inaugurată cu tăiere de panglică.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 18.09.2020, 08:06

Toaleta unei școli din Moldova, inaugurată cu panglică roșie
Toaleta unei școli din Moldova, inaugurată cu panglică roșie - agora.md
  • Șeful de la Educație s-a declarat profund revoltat de ceremonia de inaugurare a WC-ului.
  • Igor Șarov: E strigător la cer.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt diseară la Observator 19.

Marele eveniment a avut loc în satul Hiliuți, iar în fotografie apar președintele raionului, Vasile Secrieru, primarul satului, Alexandru Sandu, singurul care poartă mască, și deputatul Vladimir Mizdrenco. 

În imagine se vede cum panglica roşie este ţinută de doi elevi, pentru ca oficialităţile prezente să o poată tăia cu foarfeca.

Fotografia, care a devenit virală în Republica Moldova, a apărut inițial pe Facebook la președintele raionului, miercuri.

„Astăzi am efectuat o vizită de lucru în s.Hiliuți împreună cu deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, dl. Vladimir Mizdrenco. Consiliul raional Rîșcani împreună cu dl. Vladimir Mizdrenco (amendament la Bugetul de Stat) au contribuit la construcția grupului sanitar în Gimnaziul Hiliuți, un lucru necesar și solicitat de mult timp. Condițiile necesare pentru copii și angajați trebuie să le asigurăm”, a scris Secrieru, potrivit agora.md.

Ulterior, poza a fost ștearsă de pe pagina oficialului.

Ministrul Educației:  "Este strigător la cer"

Șeful de la Educație, Igor Șarov, s-a declarat "profund revoltat" în legătură cu ceremonia de inaugurare a WC-ului.

"Sunt profund revoltat, să nu zic indignat. Am semnat un ordin despre interzicerea accesului persoanelor străine în instituțiile de învățământ, am făcut o sesizare la ANSP, prin care am solicitat pedepsirea contravențională, dacă agenția va considera. E strigător la cer. Eu nu voi permite niciun fel de propagandă electorală pe teritoriul școlii.

Lăsați școala în pace, lăsați profesorii în pace! Nu înțeleg cât de cinic trebuie să fii să pui o panglică roșie ținută de doi copii și să te înghesui cine primul taie panglica. WC-ul este un muzeu sau altceva?", a declarat Șarov în cadrul unei emisiuni TV.

Potrivit publika.md, renovarea toaletei şcolii din Hiliuţi a costat aproximativ 300 de mii de lei, banii fiind alocați de către autorităţile centrale şi cele raionale.

Un raport al Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică arată că jumătate din şcolile din Republica Moldova nu au toalete în interiorul instituţiei sau, dacă există, sunt într-o stare deplorabilă şi nu pot fi folosite de copii.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Toaleta unei școli din Moldova, inaugurată cu panglică roșie. Ministrul Educației: "E strigător la cer!" (Video)