Antena Meniu Search
x

Tom Cruise vrea să joace într-un film produs la bordul Stației Spațiale Internaționale

Suntem tot mai aproape de a călători în spaţiu şi nu trebuie să fim astronauţi. Un pas important a fost făcut în acest weekend când, pentru prima dată în ultimii nouă ani, Statele Unite au lansat doi astronauţi spre Staţia Spaţială Internaţională. Totul a fost posibil graţie unei capsule dezvoltată integral de o companie privată, un proiect pentru care NASA a plătit SpaceX, peste 3 miliarde de dolari. 

de Redactia Observator

la 01.06.2020, 23:12

Vezi și
  • Statele Unite au lansat doi astronauți spre Stația Spațială Internațională.
  • NASA a plătit peste trei miliarde de dolari pentru programul SpaceX.

"Îl vedem pe Bob Behnken, de la misiunea SpaceX Demo 2, intrând pe Staţia Spaţială, urmat de Doug Hurley". Este momentul în care se încheie cea mai urmărită călătorie din lume. 

După 19 ore de zbor şi alte două de pregătiri, după andocare, Bob Behnken şi Doug Hurley, cei doi astronauţi care s-au încumetat să ia parte la această misiune istorică, urcă la bordul Staţiei Spaţiale. 

Expediţia nu a fost fără peripeţii. Chiar în momentul în care a urcat pe avanpostul orbital, astronautul Doug Hurley s-a lovit uşor la cap, iar Bob Behnken a avut o mică problemă la costumul special creat pentru această misiune de acelaşi designer care a lucrat pentru pelicule precum Batman versus Superman, Avengers sau Iron Man. 

Doug Hurley, astronaut: În mod evident, a fost onoarea noastră să fim o mică parte din această poveste. Trebuie să fim recunoscători SpaceX, programului comercial de transport şi, bineînţeles, NASA. Este minunat să readucem SUA în programul de lansări în spaţiu. Şi ne bucurăm să fim la bordul acestui complex magnific.

Deşi misiunea este una test, Bob şi Doug nu au mers pe Staţia Spaţială cu mână goală. Pe lângă materiale pentru experimentele pe care le vor face pe avanpostul orbital, ei le-au adus colegilor lor şi îngheţată. 

A fost weekendul perfect şi pentru Elon Musk. La aproape 20 de ani de la înfiinţarea SpaceX, excentricul miliardar şi-a văzut visul cu ochii. 

Bob şi Doug vor rămâne timp de mai multe săptămâni pe Staţia Spaţială. NASA încă nu s-a hotărât care va fi ziua reîntoarcerii pe Pământ. În luna august, Agenţia Spaţială Americană şi Space X vor să trimită pe avanpostul orbital alţi patru astronauţi.

Dacă aceste expediţii se vor dovedi un succes, următorul pas pentru transportul spaţial comercial vor fi călătoriile în scop turistic sau profesional. Se fac deja planuri pentru producţia unui film la bordul Staţiei Spaţiale. 

Actorul Tom Cruise şi-a exprimat deja disponibilitatea pentru rolul principal şi ar putea deveni astfel primul civil care călătoreşte în Spaţiu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Tom Cruise vrea să joace într-un film produs la bordul Stației Spațiale Internaționale