Antena Meniu Search
x

Producătorii de alimente aruncă zilnic mii de tone de mâncare, din cauza lipsei de cumpărători

Pandemia împinge industria alimentară într-o criză de proporţii. Sute de mii de tone de mâncare au ajuns să se strice în depozitele din Europa, după ce vânzările au scăzut drastic, iar restaurantele s-au închis. Disperaţi, producătorii au ajuns să arunce la gunoi marfa rămasă. 

de Redactia Observator

la 19.05.2020, 23:23

Vezi și
  • Fermierii din Franța au aruncat peste 1.500 de tone de brânză.
  • Producătorii din Belgia recomandă populației să consume mai des cartofi.

De la începutul pandemiei, mii de tone de brânzeturi franţuzeşti au ajuns din locurile de depozitare la coşul de gunoi. Această companie şi-a oprit voluntar activitatea, după ce a rămas cu marfa nevândută. 

În total, într-o singură săptămână, fermierii din Franţa au fost nevoiţi să arunce peste 1.500 de tone de brânză. 

Jean-Charles Arnaud, producător: Opt săptămâni de carantină şi închiderea mai multor magazine au fost catastrofale pentru vânzarea brânzeturilor cu o perioadă scurtă de valabilitate. 

În Belgia, munţi de cartofi au rămas în hambare. Asociaţiile de agricultori au ajuns să îndemne populaţia să mănânce cartofi cel puţin de două ori pe săptămână. Altfel, peste 750 de mii de tone riscă să se strice. Disperaţi, fermierii au început deja să doneze saci întregi. 

Christophe Bouquet, fermier: Am venit aici cu gândul să luăm cât mai mulţi cartofi. Vorbim despre o tonă pe care o vom împărţi la 100 de persoane, 100 de familii. 

În Olanda, peste jumătate dintre pescari refuză să mai iasă pe mare. Vânzările slabe şi preţurile reduse la jumătate le ţin bărcile blocate în porturi. 

Herman Romkes, pescar: Preţurile sunt prea mici! Dacă vrei să continui să pescuieşti, toată captura ajunge în congelatoare. Dar şi acestea sunt aproape pline.

Închiderea restaurantelor este cauza principală a crizei din industria alimentară. Analiştii se tem, acum, că mii de producători europeni vor ajunge în faliment. Asta înseamnă că, în supermarketuri, nu vom mai găsi aceeaşi varietate de produse. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Producătorii de alimente aruncă zilnic mii de tone de mâncare, din cauza lipsei de cumpărători