Antena Meniu Search
x

Topul celor mai bune restaurante din lume

Daca unii dintre noi prefera destinatii exotice pentru concediu, altii au cu totul alte gusturi. Unele culinare. Spania, Danemarca si Italia sunt tarile in care puteti gasi cele mai bune restaurante.

Spania! Soare, mare si mancare buna. Restaurantul El Celler de Can Roca din orasul Girona tocmai a fost desemnat drept cel mai bun restaurant din lume. Topul, unul in care toate localurile cu renume vor sa apara e realizat de revista britanica Restaurant. La ceremonia de premiere a fost forfota mare. Evident, patronii localului de pe locul intai au fost vedetele.

Restaurantul El Celler de Can Roca, notat cu trei stele in ghidul Michelin, e administrat de trei frati. Joan coordoneaza activitatea din bucatarie, Jordi este patiser, iar Josep este maestru somelier.

Localul care a primit medalia de argint este din Danemarca. Restaurantul Noma e amplasat chiar in Copenhaga. A fost trei ani la rand desemnat drept cel mai bun, dar un incident neplacut l-a detronat. In luna februarie, 63 de persoane au suferit intoxicatii alimentare dupa ce au luat masa in acest restaurant.

Pentru o masa in localul care a obtinut locul trei mergeti in Italia. La Modena, mai exact, unde este faimosul restaurant avangardist Osteria Francescana.

Clasamentul celor mai bune restaurante din lume a fost realizat pe baza voturilor exprimate de peste 900 de maestri bucatari, critici culinari si experti in gastronomie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Topul celor mai bune restaurante din lume