Antena Meniu Search
x

Topul celor mai groaznice închisori! Oameni care se mănâncă între ei, epidemii de SIDA şi crime

Toată lumea a auzit de închisoarea Alcatraz, dar există penitenciare mult mai dure în lume. Mai jos aveţi un top al celor mai îngrozitoare locuri pentru deţinuţi.

1. Închisoarea Diyarbakir, din sud-estul Turciei, este una dintre cele mai groaznice din lume. Penitenciarul a fost construit în 1980, iar de atunci aici au fost închişi o mulţime de criminali şi de oameni extrem de violenţi. 

Această închisoare este cunoscută ca fiind extrem de dură, întucât deţinuţii sunt torturaţi atât fizic, cât şi psihic. Penitenciarul are două corpuri, unul care poate găzdui 744 de prizonieri şi altul unde încap 688 de prizonieri. 

2. La Sabeneta, din Venezuela, este considerată chiar cea mai îngrozitoare închisori din lume. Tratamentul la care sunt supuşi deţinuţii este unul extrem de brutal. Aici se petrec extrem de multe crime violente!

3. ADX Florence Supermax este penitenciarul unde sunt închişi cei mai periculoşi criminali din SUA. 439 de deţinuţi sunt închişi aici, dar fiind atât de periculoşi, securitatea este foarte strictă. 

4. Închisoarea Tadmor, din Siria, a fost construită în deşert. Până în 1980, penitenciarul era destinat doar pentru armată, apoi însă au fost aduşi aici criminali de toate genurile. În 1980, preşedintele Hafez al-Assad a ordonat ca toţi prizonierii din această închisoare să fie omorâţi. Au fost ucişi atunci aproape 2.400 de oameni. Închisoarea a fost închisă în 2001, dar a fost redeschisă în 2011. 

5. Penitenciarul Carandiru este situat în Sao Paulo, Brazilia, şi a fost construit în 1920. Până în 1956 nu a găzduit criminali, iar în 2002 a fost închis. În 1992, la Carandiru, a izbucnit o revoltă în urma căreia 111 prizonieri au fost ucişi! 

Motivul pentru care această închisoare a fost închisă este că, la un moment dat, găzduia 8.000 de deţinuţi, iar o epidemie de SIDA începuse să facă ravagii în penitenciar! 

6. Gitarama este o închisoare din Rwanda, iar ce se întâmplă aici este îngrozitor. Condiţiile din acest penitenciar sunt atât de precare, încât unii dintre prizonieri omoară alţi prizonieri şi îi mănâncă pentru a supravieţui! 

Acest penitenciar al groazei găzduieşte 400 de deţinuţi!

7. San Juan de Lurigancho este un penitenciar din Lima, Peru. Închisoarea are o capacitate de 2.500 de prizonieri, dar aici sunt înghesuiţi 7.000 de deţinuţi! Din cauză că gardienii nu sunt foarte atenţi la ce se petrece înăuntru, deţinuţii fac trafic cu droguri, comit violuri şi crime odioase! 

8. San Quentin, din California, este una dintre cele mai vechi închisori. A fost deschisă în 1852 şi are o cameră de gazare, deşi din 1996 condamnările la moarte au însemnat injecţia letală. Acum, găzduieşte 4.000 de deţinuţi. 

9. Cunoscut drept Alcatrazul Rusiei, penitenciarul Petak Island, este unul dintre cele mai sigure din lume. Mulţi dintre deţinuţii de aici mor din cauza temperaturilor foarte scăzute, întrucât în această închisoare nu există sursă de căldură. 

10. Kamiti este o închisoare din Kenya unde se spune că mulţi dintre prizonieri sunt bătuţi până la moarte! Mulţi dintre deţinuţi mor şi din cauza malnutriţiei sau a holerei. Se spune că majoritatea deţinuţilor au ulcer, întrucât mănâncă extrem de rar!

Mulţi dintre prizonieri sunt deţinuţi politic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Topul celor mai groaznice închisori! Oameni care se mănâncă între ei, epidemii de SIDA şi crime