Antena Meniu Search
x

Mister în jurul motivului pentru care un tânăr de 25 de ani a ucis 10 oameni şi a rănit 15, după ce a intrat cu furgoneta în mulţime la Toronto

Alek Minassian, autorul carnagiului din Toronto, a compărut, marți, în fața tribunalului, unde a fost inculpat pentru zece crime cu premeditare.

Atacatorul de la Toronto

Alek Minassian, autorul carnagiului din Toronto, a compărut, marți, în fața tribunalului, unde a fost inculpat pentru zece crime cu premeditare.

Bărbatul a ucis zece pietoni şi a rănit alţi 15, după ce a pornit într-o cursă nebună cu o camionetă, luni, la periferia orașului Toronto.

Inculpta pentru 10 crime cu premeditare și 13 tentative de crimă

Înfăţişarea lui Alek Minassian, în vârstă de 25 de ani, a durat câteva minute, într-un mic tribunal din cartierul North York din Toronto, unde procurorul Joe Callaghan i-a adus la cunoştinţă cele zece capete de inculpare de crimă cu premeditare.

În picioare, în boxa acuzaţilor, cu mâinile încătuşate, capul ras şi purtând o uniformă albă, Alek Minassian a fost acuzat, de asemenea, de 13 tentative de crimă, cu privire la tot atâţia răniţi grav.

Atacatorul le era necunoscut serviciilor poliţiei, a subliniat şeful Poliţiei din Toronto Mark Saunders.

El nu are vreo fişă la serviciile de informaţii, ceea ce permite, potrivit ministrului Securităţii Interne Ralph Goodale, îndepărtarea pistei unui act terorist, aşa cum a fost cazul în acelaşi tip de atacuri cu maşina la Londra şi Nisa.

”Informaţiile disponibile în acest stadiu arată că acest eveniment nu pare legat în vreun fel de securitatea naţională”, a dat asigurări Ralph Goodale.

Cine este Alek Minassian

Un locuitor al Richmond Hill, periferia de nord a Toronto, Alek Minassian era din 2011 student la College Seneca, potrivit profilului său pe reţeaua de socializare LinkedIn.

”Social inconfortabil”, suferind de tulburare obsesiv-compulsivă (TOC), frecându-şi capul sau mâinile, Alek Minassian stătea retras faţă de grupuri de studenţi sau stătea singur la cantina şcolii, potrivit unor mărturii culese de presa din Toronto de la persoane care au asistat la aceleaşi cursuri.

Ari Blaff, unul dintre aceşti studenţi, a povestit televiziunii CBS că comportamentul lui Alek Minassian "era în general destul de ciudat (...), dar nu a fost remarcat vreodată în legătură cu ceva violent”. Pur şi simplu ”poate face oamenii să se simtă stânjeniţi”.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Mister în jurul motivului pentru care un tânăr de 25 de ani a ucis 10 oameni şi a rănit 15, după ce a intrat cu furgoneta în mulţime la Toronto