Antena Meniu Search
x

Tot Occidentul într-o poză. Momentul în care Biden, Scholz, Sanchez, Macron şi Sunak discută de incidentul din Polonia

Președintele Joe Biden a convocat de urgență o întrevedere a liderilor țărilor NATO, aflați în Bali la summitul G20, după ce două persoane au fost ucise într-un sat polonez, lovit de o rachetă de producţie rusească. La ședință au participat cancelarul Germaniei, premierul Spaniei, Marii Britanii și președinții Macron și Biden. 

de Redactia Observator

la 16.11.2022, 12:49

Tot Occidentul într-o poză. Momentul în care Biden, Scholz, Sanchez, Macron şi Sunak discută de incidentul din Polonia
Tot Occidentul într-o poză. Momentul în care Biden, Scholz, Sanchez, Macron şi Sunak discută de incidentul din Polonia - Twitter

Explozia s-a produs în incinta unei ferme, la şase kilometri de graniţa Poloniei cu Ucraina. Doi săteni aflaţi la muncă şi-au pierdut viaţa. La locul impactului au fost găsite fragmente ale unei rachete care, potrivit guvernului polonez, este produsă în Rusia.

Ambasadorul rus la Varşovia a fost convocat, astăzi, la ministerul de externe pentru a da explicaţii. Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a declarat, însă, că, deocamdată, nu se ştie cine a lansat racheta. Pentru Volodimir Zelenski, nu mai este loc de îndoială: a fost vorba de un atac al Rusiei şi o escaladare gravă a conflictului. 

În urma incidentului, inclusiv China și Turcia au făcut apel la calm și precauție. Pe de altă parte, Moscova amenință cu al Treilea Război Mondial și susține că în spatele incidentului s-ar afla Occidentul care vrea să poarte un război hibrid cu Rusia.

"Povestea cu "atacul cu rachete" ucrainean asupra unei ferme poloneze dovedește un singur lucru: Occidentul, cu războiul său hibrid cu Rusia, crește probabilitatea declanșării unui război mondia", a transmis Dmitri Medvedev, aliatul-cheie al liderului de la Kremlin. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Tot Occidentul într-o poză. Momentul în care Biden, Scholz, Sanchez, Macron şi Sunak discută de incidentul din Polonia