Antena Meniu Search
x

Video Traficanți români de droguri, prinși după o operațiune-fulger a spaniolilor. "Caracatița" urma să distribuie 11 tone de hașiș și marijuana

Mai mulţi traficanţi de droguri români au fost arestaţi în Spania pentru deţinerea a 11 tone de stupefiante în valoare de peste 100 de milioane de euro. Operaţiunea de capturare a mărfii a început în Valencia, unde un TIR cu peste 500 de kg de haşiş a fost blocat de poliţişti pe autostradă. Stupefiantele urmau să ajungă şi în România.

de Redactia Observator

la 04.12.2022, 19:31

Vezi și

Este momentul în care poliţiştii antidrog din Spania intră peste capii reţelei de traficanţi de droguri. Printre cei prinşi sunt şi mai mulţi români.

Operaţiunea a început în Valencia, acolo unde poliţiştii au blocat un camion care transporta 526 de kilograme de răşină de haşiş. În acelaşi timp, mascaţii au descins la nouă adrese ale traficanţilor. Printre ei, şi români. 11 tone de stupefiante au fost capturate: 9,5 tone de haşiş şi 1,5 tone de marijuana. Valoarea pe piaţă a drogurilor depăşeşte 100 de milioane de euro.

Pe lângă droguri, au mai fost confiscate opt arme cu glonţ, maşini de lux modificate special pentru transportul drogurilor, telefoane sau camere de supraveghere de ultimă generaţie.

Dan Saltelechi, EUROPOL România: În ceea ce priveşte această reţea de trafic de droguri, avem cunoştinţe că în cadrul acesteia aveau anumite roluri şi cetăţeni români. Putem vorbi de cărăuşi, de principiu, şi de oameni cu anumite roluri cum ar fi transportatori, de antemergători. 

Pe acelaşi subiect

Potrivit Europol, gruparea infracţională extrem de periculoasă opera pe două continente

Traficanţii erau filaţi din 2020, în urma mai multor capturi de droguri din Franţa. 

Organizația avea două ramuri importante: prima s-a stabilit în sudul Spaniei, în special în provincia Malaga. Activitatea acestei reţele era intermedierea între Maroc și Europa. A doua ramură era formată din aşa numiţii "facilitatori către alți transportatori" care operau din Toledo și Madrid. Din Maroc şi Spania, drogurile erau distribuite într-o caracatiţă europeană către Franţa, Italia, Belgia, Olanda şi România. la noi, ar fi trebuit să ajungă o cantitate importantă din cele 11 tone capturate acum. 

La operaţiune au participat poliţişti antidrog din mai multe state. Zece suspecţi din Franţa, Spania, Italia şi România au fost reţinuţi. Opt bărbaţi şi două femei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Traficanți români de droguri, prinși după o operațiune-fulger a spaniolilor. "Caracatița" urma să distribuie 11 tone de hașiș și marijuana