Antena Meniu Search
x

Traficanți români de droguri, arestați de poliția spaniolă. Aveau cea mai mare plantaţie subterană descoperită vreodată în Spania

Cea mai mare operaţiune antidrog a anului, în Barcelona, are în prim-plan o bandă de traficanţi români. Gruparea a fost destructurată de poliţia spaniolă. Grupul era controlat din România şi avea complici nigerieni şi pakistanezi. 61 de oameni au fost arestaţi. Alţi patru români au fost reţinuţi în Toledo după ce poliţia a descoperit cea mai mare plantaţie de canabis subterană din Spania.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 09.10.2020, 16:36

Vezi și
  • O grupare de traficanți de droguri, controlată de mai mulți români, a fost destructurată de poliția din Spania
  • În exclusivitate pentru Observator, purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Toledo a vorbit despre laboratorul sofisticat al românilor

Au fost percheziţii în 40 de locuinţe în Barcelona, inclusiv ale românilor. Acolo, au descoperit mai multe kilograme de cocaină, heroină şi amfetamină, dar şi sute de plante de marijuana, în valoare totală de jumătate de milion de euro.

Rafael Tello, şeful unei brigăzi a Poliţiei Catalane: Numărul "apartamentelor drogurilor" a fost redus la minimum în cartierul El Raval, dar au aparut puncte de vânzare şi se face trafic pe străzile din Barcelona.

Operaţiunea antidrog Colosseum a fost plănuită pentru mai bine de un an şi a fost îngreunată de perioada de carantină, dar şi pentru că în ultimii doi ani, traficanţii şi-au schimbat strategia pentru a nu fi depistaţi. Banda de români era controlată din ţara noastră şi vindea drogurile doar în stradă.

Emilio de la Calle, reprezentant, Serviciul de Relaţii intenaţionale: Ducem o luptă neîncetată în încercarea de a combate creşterea delincvenţei în spaţiile urbane.

Mai multe operaţiuni antidrog sunt acum în desfăşurare în Spania. La mai bine de 500 de kilometri de Barcelona, alţi patru români au fost arestaţi în Toledo. Au creat cea mai mare plantaţie subterană descoperită vreodată în Spania dar s-au dat singuri de gol. Au fost prinşi că furau apă şi curent de la vecini.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Marijuana cultivată de români urma să se vândă în Europa, cu aproximativ 300.000 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Traficanți români de droguri, arestați de poliția spaniolă. Aveau cea mai mare plantaţie subterană descoperită vreodată în Spania