Antena Meniu Search
x

Tragedia unei familii din SUA: Soră și frate, morți după ce s-au infectat cu Covid la o înmormântare

Adelita Cruz Trevino, în vârstă de 39 de ani, și Nicolas Trevino, în vârstă de 35 de ani, nu erau doar frați, ci erau și cei mai buni prieteni. Amândoi au murit de Covid-19, la doar o săptămână distanță.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 20.12.2020, 19:42

Tragedia unei familii din SUA: Soră și frate, morți după ce s-au infectat cu Covid la o înmormântare
Tragedia unei familii din SUA: Soră și frate, morți după ce s-au infectat cu Covid la o înmormântare - Facebook/gofundme.com
  • Frații au aflat că sunt infectați cu Covid-19 pe 6 noiembrie, după o călătorie în California pentru a participa la înmormântarea unchiului lor.
  • Cei doi au murit la o săptămână distanță unul de celălalt.

Frații au primit vestea că sunt infectați cu Covid-19 pe 6 noiembrie, după o călătorie în California pentru a participa la înmormântarea unchiului lor, a declarat pentru CNN fratele lor, Daniel Trevino.

Adelita s-a stins din viață pe 29 noiembrie la Spitalul Ascension Borgess. Fratele ei a murit o săptămână mai târziu, la Spectrum Health Butterworth Hospital, la câteva ore după înmormântarea surorii sale.

„Nu doresc asta nimănui”, a spus Trevino. „Sora mea avea 39 de ani și fratele meu 35. Destul de tineri. Aveau toată viața înainte, însă virusul le-a furat-o”, spune el. 

Frații au murit de Covid-19 la o săptămână diferență

Adelita a avut toate simptomele virusului, de la febră până la dureri corporale. A fost internată în spital în aceeași zi în care a primit rezultatul testului la Covid și nu a mai ieșit vie de acolo.

Fratele ei, Nicolas, a fost internat a doua zi, apoi a fost trimis acasă, în carantină. S-a întors la spital o săptămână mai târziu, deoarece starea sa a început să se agreveze. 

Fratele și sora erau vecini în Hartford, Michigan. Ambii își creșteau singuri copiii, ca părinți singuri. 

„Erau mereu unul în casa celuilalt, le plăcea să facă grătar și multe alte lucruri împreună. Erau glumeți și tare amuzanți și, mai presus de toate, erau dedicați familiilor lor”, spune sora celor doi, Jesusa Vela.

Familia a ținut legătura cu cei doi tineri prin apeluri video până în clipa în care s-au stins pe un pat de spital. Acum rudele speră că povestea lor poate servi ca o poveste de avertizare pentru familiile care se gândesc să se adune pentru sezonul de sărbători și să îi încurajeze pe ceilalți să respecte măsurile pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

„Masca este temporară”, a spus Trevino. „Când pierzi pe cineva, nu se mai întorc”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Tragedia unei familii din SUA: Soră și frate, morți după ce s-au infectat cu Covid la o înmormântare