Antena Meniu Search
x

TRAGEDIE FEROVIARĂ în India: Bilanţul accidentului de tren a crescut la 107 morţi şi peste 150 de răniţi (VIDEO)

Bilanţul accidentului feroviar din India a crescut la 107 morţi şi peste 150 de răniţi, iar autorităţile au avertizat că numărul deceselor ar putea creşte.

Bilanţul accidentului feroviar din India a crescut la 107 morţi şi peste 150 de răniţi, iar autorităţile au avertizat că numărul deceselor ar putea creşte.

Potrivit oficialilor din poliţie, mai multe persoane sunt date dispărute încă.

Supravieţuitori disperaţi îşi caută rudele care îi însoţeau, iar unii încercau să intre în vagoanele distruse pentru a salva oameni sau a-şi recupera lucrurile.

“Folosim orice tactică pentru a salva vieţi, dar este foarte dificil pentru a tăia vagoanele de metal”, a spus un reprezentant al căilor ferate, Pratap Rai.

Paisprezece vagoane ale trenului, care circula între oraşele Patna şi Indore, au sărit de pe şine la Pukhrayan, la 65 de kilometri distanţă de Kanpur.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Potrivit primelor informaţii, trenul a deraiat în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, atunci când cei peste 500 de pasageri dormeau, au povestit supravieţuitori.

“Brusc, am simţit vagonul răsturnându-se. M-am agăţat imediat de bara de metal de lângă uşa de la baie”, a povestit Faizal Khan, care călătorea împreună cu soţia şi cei doi copii ai săi.

“Am văzut cadavre pe jos, lângă şine, toată lumea este în stare de şoc. Nu există apă sau mâncare pentru noi”, a spus un altul, Rajdeep Tanwar.

Autorităţile au trimis autobuze pentru a ajuta pasagerii. Echipele de salvare au anunţat că se aşteaptă să suspende operaţiunile duminică seară şi să le reia luni.

Autorităţile au afirmat că verifică starea şinelor şi viteza pe care o avea trenul în momentul accidentului.

Ministrul pentru Căi Ferate, Suresh Prahbu, a anunţat pe Twitter că Guvernul va deschide o anchetă pentru a stabili cauzele deraierii şi a promis că cei responsabili vor fi traşi la răspundere.

Aceasta este cel mai grav accident feroviar din India din 2005 încoace. Atunci aproximativ 100 de oameni au murit după ce un tren a fost zdrobit de o cădere de pietre, după care, un altul, a căzut într-un râu.

Sistemul de căi ferate din India este al patrulea ca mărime din lume, transportând peste 20 de milioane de oameni în fiecare zi. Accidentele sunt, însă, dese şi se soldează cu mii de morţi pe an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » TRAGEDIE FEROVIARĂ în India: Bilanţul accidentului de tren a crescut la 107 morţi şi peste 150 de răniţi (VIDEO)