Antena Meniu Search
x

Transplant de rinichi de la un porc pentru un bărbat de 62 de ani din SUA: "Un colac de salvare milioanelor de pacienți din întreaga lume"

Operaţie miraculoasă în Statele Unite. Un bărbat de 62 de ani care avea nevoie de transplant a primit un nou rinichi de la un porc.

de Redactia Observator

la 22.03.2024, 11:43

- Shutterstock

Un bărbat în vârstă de 62 de ani se recuperează bine și ar trebui să părăsească spitalul în curând, după ce a primit un nou rinichi de la un porc, scrie BBC. Chirurgii americani spun că Rick Slayman este un „adevărat erou” pentru că a încercat această operație de pionierat.

Operația de patru ore, efectuată la 16 martie, „marchează o etapă majoră în încercarea de a oferi pacienților organe mai ușor de obținut”, a declarat Spitalul General din Massachusetts într-un comunicat.

Transplant de rinichi uman, eşuat

Rick Slayman a suferit un transplant de rinichi uman la același spital în 2018, după ce înainte de aceasta a fost supus la dializă timp de șapte ani, deoarece proprii rinichi nu funcționau corespunzător. Cinci ani mai târziu, transplantul a eșuat și a trebuit să se întoarcă la dializă în mai 2023.

Slayman a spus că a cântărit argumentele pro și contra și a decis să meargă mai departe cu transplantul de rinichi de porc: „Am considerat că nu este doar o modalitate de a mă ajuta pe mine, ci și o modalitate de a oferi speranță pentru miile de oameni care au nevoie de un transplant de rinichi”.

Rinichiul special de porc a fost furnizat de eGenesis din Cambridge, Massachusetts, potrivit Mediafax. Animalul a fost modificat genetic pentru a îmbunătăți compatibilitatea.

Unul dintre membrii echipei de transplant, dr. Tatsuo Kawai, a declarat: „Speranța noastră este că această abordare de transplant va oferi un colac de salvare milioanelor de pacienți din întreaga lume care suferă de insuficiență renală”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Transplant de rinichi de la un porc pentru un bărbat de 62 de ani din SUA: "Un colac de salvare milioanelor de pacienți din întreaga lume"