Antena Meniu Search
x

Un transportor blindat a fost aruncat în aer de o bombă, Armata a publicat primele fotografii cu vehiculul

Un transportor blindat a fost aruncat în aer de o bombă, Armata a publicat primele fotografii cu vehiculul. Trei militari au fost răniţi de explozie, dar viaţa niciunuia dintre ei nu a fost în pericol.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 14.01.2020, 08:42

Un transportor blindat a fost aruncat în aer de o bombă, Armata a publicat primele fotografii cu vehiculul. Trei militari au fost răniţi de explozie, dar viaţa niciunuia dintre ei nu a fost în pericol.

Cei trei soldați care au fost răniți în nordul statului Mali, la 11 ianuarie, după ce vehiculul lor a fost lovit de o bombă de pe marginea drumului, sunt complet recuperaţi. Cei trei bărbați fac parte din din batalionul belgian ISTAR din Heverlee şi deja execută din nou misiuni în teatrul de operaţiuni din ţara africană.

Luni de dimineaţă comandantul de operaţiuni din Mali al contingentului belgian, Carl Gills, a declarat, citat de hln.be, că pe 11 ianuarie blindatul conducea un convoi internaţional de opt vehicule şi a trecut cu una dintre roţile din faţă pentru un dispozitiv explozibil artizanal. 

Erau trei soldaţi în maşina care poate transporta până la opt oameni şi unul a fost găsit de medici inconştient, ceilalţi doi cu răni uşoare. A fost pur şi simplu ghinion, spun oficialii belgieni, care au explicat faptul că înaintea convoiului condus de blindata explodată au trecut pe acolo două convoaie germane. Pur şi simplu şoferul vehiculului lovit de bombă a mers jumătate de metru mai la dreapta, pe şosea.

Maşina blindată a fost complet distrusă, motorul fiind aruncat la 48 de metri distanţă de vehicul.

Imediat după incident, un elicopter românesc a evacuat cei trei răniţi, un detaşament german a securiza timediat zona, iar un elicopter slovac a supravegheat operaţiunile din aer.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Un transportor blindat a fost aruncat în aer de o bombă, Armata a publicat primele fotografii cu vehiculul