Antena Meniu Search
x

"Trebuie făcut totul pentru a ne proteja copiii". Moscova interzice străinilor să folosească mame surogat din Rusia

Rusia va adopta în curând o lege care va interzice străinilor să recurgă la serviciile mamelor sale surogat, a declarat preşedintele Dumei de Stat, chiar în ziua în care se sărbătoreşte Ziua Mamei, scrie Agerpres.

De Redactia Observator la 27.11.2022, 10:59
"Trebuie făcut totul pentru a ne proteja copiii". Moscova interzice străinilor să folosească mame surogat din Rusia
"Trebuie făcut totul pentru a ne proteja copiii". Moscova interzice străinilor să folosească mame surogat din Rusia - Profimedia Images

Serviciile mamelor surogat cu plată sunt legale în Rusia, dar această practică este criticată de grupurile religioase drept comercializare a naşterii copiilor.

"Trebuie făcut totul pentru a proteja copiii prin interdicţia pentru străini de a utiliza serviciile mamelor surogat din Rusia", susţine Volodin într-o postare pe aplicaţia de mesagerie Telegram. "Vom adopta o decizie în acest sens la începutul lunii decembrie", adaugă el.

Potrivit şefului Dumei, aproximativ 45.000 de copii născuţi de mame surogat din Rusia au fost duşi în străinătate în ultimii ani. "Traficul de copii este inacceptabil", mai spune el.

Ucraina: Rusia a deportat cu forţa peste 12.000 de copii ucraineni de la începutul invaziei

Deputaţii ruşi au adoptat aproape în unanimitate un proiect de lege pentru interzicerea accesului la mamele surogat din Rusia într-o primă lectură în luna mai.

În cazul în care va fi adoptat într-o a treia lectură finală şi va trece şi de Consiliul Federaţiei (camera superioară), atunci proiectul de lege va fi promulgat de către preşedintele Vladimir Putin înainte de a intra în vigoare.

Guvernul ucrainean susţine că Rusia a deportat cu forţa peste 12.000 de copii ucraineni de la începutul invaziei în 24 februarie, în timp ce 440 au murit în război, iar câteva sute sunt daţi dispăruţi.

Rusia neagă deportările forţate, susţinând că mutarea oamenilor din Ucraina în Rusia se face pentru a proteja civilii de soldaţii ucraineni, notează Reuters.

Putin s-a întâlnit vineri cu un grup atent selecţionat de mame de soldaţi ruşi trimişi să lupte în Ucraina, dintre care unii îşi pierduseră viaţa, spunându-le că fiii lor nu au murit în zadar.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » "Trebuie făcut totul pentru a ne proteja copiii". Moscova interzice străinilor să folosească mame surogat din Rusia