Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Trump a intrat oficial în cursa pentru Casa Albă, pentru a treia oară. Joe Biden, aşteptat să se retragă în weekend

Donald Trump a intrat pentru a treia oară în cursa pentru Casa Albă. Miliardarul de 78 de ani a acceptat să fie candidatul Partidului Republican şi a promis să fie un preşedinte pentru toţi americanii. În primul discurs după ce a fost împuşcat la un miting electoral, Trump a povestit cum i-au zburat gloanţele pe deasupra capului. În acest timp, presa americană scrie că Joe Biden ar putea să renunţe la cursă chiar în acest weekend.

de Redactia Observator

la 19.07.2024 , 20:42

Pe acordurile melodiei "Dumnezeu să binecuvânteze Statele Unite", Trump a urcat pe scenă ca să accepte nominalizarea colegilor republicani în cursa pentru Casa Albă. Şi, pentru prima dată după tentativa de asasinat, el a povestit cum s-a simţit în acele momente. "Mi-am spus: Ce e asta? Nu poate fi decât un glonţ. Mâna mea era plină de sânge, era sânge peste tot. Am ştiut imediat că este ceva foarte serios, că suntem atacaţi, şi am început să mă las în jos. Gloanţele zburau în continuare", a declarat Donald Trump.

Joe Biden ar putea să se retragă din cursă în zilele următoare

Pe scenă au fost aduse casca şi haina pompierului ucis în timpul atacului. Sub privirile soţiei sale şi ale lui JD Vance, candidat la funcţia de vicepreşedinte, Trump a vorbit despre unitate şi a cerut sprijinul tuturor americanilor. "Neînţelegerile şi dezbinarea din societatea noastră trebuie vindecate. Candidez ca să fiu preşedinte pentru întreaga Americă, nu jumătate din ea, pentru că nu este o victorie dacă voi câştiga doar pentru jumătate din America", a declarat Donald Trump. Discursul lui Trump a durat 93 de minute. El a promis din nou că va deporta migranţii ilegali şi că va opri războaiele în lume cu un singur telefon. Pe final, şi-a amintit de rivalii democraţi şi l-a atacat pe Joe Biden.

Vezi și

"Dacă îi iei pe cei mai slabi 10 preşedinţi din istoria Statelor Unite şi îi pui la grămadă, nu au provocat împreună atâtea prejudicii pe cât a făcut Biden", a declarat Donald Trump. O mare de baloane a încheiat cel mai aşteptat moment al convenţiei republicane, care a durat patru zile. Momentul serii l-a oferit Hulk Hogan, fost luptător de wrestling. "Au tras în eroul meu. Au încercat să îl ucidă pe următorul preşedinte al Statelor Unite. De ajuns! Am spus: Lăsaţi Trumpmania în libertate, frate!", a declarat Hulk Hogan. În contrast cu bucuria din tabăra republicană, democraţii traversează una dintre cele mai grele perioade din ultimul deceniu. Joe Biden ar putea să se retragă din cursă în zilele următoare, după ce până şi Barack Obama l-ar fi contestat în cercul de apropiaţi. Kamala Harris, vicepreşedinte, este favorită să îi ia locul.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri externe » Trump a intrat oficial în cursa pentru Casa Albă, pentru a treia oară. Joe Biden, aşteptat să se retragă în weekend