Antena Meniu Search
x

Donald Trump, bănuit că ar fi ignorat avertismentele în legătură cu pandemia de coronavirus

Administraţia Trump este acuzată de un epidemiolog de top că a ignorat avertismentele şi nu a stabilit un plan concret de acţiune.

de Redactia Observator

la 15.05.2020, 23:17

Vezi și
  • Donald Trump a fost acuzat, din nou, că nu a purtat mască de protecție.
  • 50% dintre testele de coronavirus utilizate la Casa Albă ar da rezultate eronate.

Între timp, apar noi semne de întrebare legate de starea de sănătate a oficialilor americani, după ce s-a dovedit că testul de cinci minute folosit de Casa Albă oferă rezultate eronate în jumătate din cazuri. 

"Iarna lui 2020 ar putea fi cea mai neagră din istoria modernă", este un avertisment dur, rostit de unul dintre cei mai de seamă cercetători americani.

În faţa unui Congres evident îngrijorat de răspândirea virusului, Rick Bright a tras un semnal de alarmă privind gestionarea crizei sanitare peste Ocean. 

Fostul director al Institutului de Cercetare american, agenţie federală implicată activ pentru descoperirea unui vaccin împotriva COVID, susţine că a fost ignorat atunci când a vorbit despre lipsa echipamentelor. 

Opoziţia faţă de folosirea hidroxiclorochinei i-a adus chiar demiterea. 

Richard Bright, epidemiolog: Multe vieţi au fost puse în pericol şi prea multe vieţi au fost pierdute. Şi nu doar asta, dar am fost obligaţi să importăm echipamente din alte ţări cu standarde de calitate mai scăzute. Avem cei mai buni oameni de ştiinţă din întreaga lume. Lăsaţi-ne să vorbim fără a sta cu teama că vom fi pedepsiţi! 

Dar Donald Trump pare că a declarat război oamenilor de ştiinţă. 

Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii: Arăta ca un angajat foarte furios şi bosumflat care, sincer, din ceea ce au spus mulţi oameni, nu a făcut treabă prea bună. 

În vizită la un depozit de echipamente medicale, preşedintele a sfidat, din nou, recomandarea specialiştilor şi a interacţionat cu oamenii fără să poarte mască. 

Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii: Mă uit la dumneavoastră cum respectaţi toţi distanţarea socială şi staţi la doi metri distanţă unul de altul. Este impresionant! 

Preşedintele a susţinut în ultimele săptămâni că nu are de ce să poarte echipament de protecţie, pentru că este testat zilnic. Cercetătorii combat însă motivele invocate de preşedinte cu argumente ştiinţifice. 

Aparatul folosit pentru testarea oficialilor de la Casa Albă dă rezultate false în proporţie de 50%. 

La nivel federal, motivele de îngrijorare sunt dublate şi de previziunile economiştilor care anunţă cea mai gravă recesiune din ultimul secol. 36 de milioane de americani au depus cerere de intrare în somaj, trei milioane doar în ultima săptămână. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Donald Trump, bănuit că ar fi ignorat avertismentele în legătură cu pandemia de coronavirus