Antena Meniu Search
x

Donald Trump, criticat dur după conferinţa de la Helsinki. Preşedintele american se dezice de propriile declaraţii

Donald Trump face pasul înapoi, după ce a fost numit marioneta lui Vladimir Putin. Preşedintele american spune că s-a exprimat greşit şi că Rusia a intervenit, de fapt, în alegerile prezidenţiale din 2016.

Vezi și

Donald Trump face pasul înapoi, după ce a fost numit marioneta lui Vladimir Putin. Preşedintele american spune că s-a exprimat greşit şi că Rusia a intervenit, de fapt, în alegerile prezidenţiale din 2016. După întâlnirea istorică de la Helsinki, Putin a ieşit învingător şi la capitolul "opulenţă". A zburat cu un avion placat cu aur inclusiv în toaletă.

Cuvintele celui mai puternic om al Planetei au trimis o undă de şoc în lumea întreagă. 24 de ore mai târziu, revenit în Statele Unite, Donald Trump se dezice de propriile declaraţii. Şi dă vina pe o banală eroare de... formulare.

"Într-o propoziţie crucială din cadrul declaraţiei mele am spus "ar fi", în loc de "nu ar fi". Propoziţia ar fi trebuit să fie "nu văd niciun motiv pentru care nu ar fi Rusia", un fel de dublă negaţie." a declarat preşedintele Donald Trump. 

În faţa gafei preşedintelui american, republicanii şi democraţii au strâns rândurile. Inclusiv Barack Obama a criticat dur iresponsabilitatea lui Trump. Preşedintele încearcă să dezamorseze criza. 

Dincolo de războiul declaraţiilor, între preşedintele american şi cel rus se prefigurează şi un război al... confortului. Presa internaţională a publicat detalii despre aeronava care l-a adus pe Vladimir Putin la Helsinki. Avionul valorează jumătate de miliard de dolari şi, pe lângă detaliile tehnice impresionante, este opulent decorat. Până şi capacul toaletei este placat cu aur. 

În schimb, liderul de peste Ocean zboară cu o aeronoavă veche de 30 de ani. Abia din 2021, Trump va avea două noi avioane, mult mai moderne, colorate în roşu, alb şi albastru şi dotate cu un sistem performant de comunicaţii.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Donald Trump, criticat dur după conferinţa de la Helsinki. Preşedintele american se dezice de propriile declaraţii