Antena Meniu Search
x

Trupele speciale din Brazilia vor interveni pentru potolirea protestelor

Trupe din fortele speciale ale Braziliei vor fi trimise in cinci mari orase, dupa ce un val de proteste a scos in strada aproape un sfert de milion de oameni.

Acestia cer imbunatatirea serviciilor publice si sunt nemultuimite de organizare Cupei Confederatiilor in tara lor, in conditiile in care saracia este inca la un nivel ridicat.

Potrivit BBC, Rio de Janeiro, Belo Horizonte, Salvador, Fortaleza si capitala tarii, Brasilia, sunt orasele in care vor interevni fortele speciale pentru oprirea manifestatiilor. Toate aceste localitati gazduiesc meciuri din cadrul Cupei Confederatiilor.

Marti seara, au existat ciocniri intre fortele de ordine si protestatarii adunati pe starile din Sao Paulo. Mai multe banci si magazine au fost vandalizate de grupuri de activisti mascati.

Presedintele Braziliei, Dilma Rousseff, a declarat ca este mandra pentru ca atat de multi oameni lupta pentru a avea o tara mai buna.

Protestele au fost declansate in urma nemultumirii legate de faptul ca pretul biletelor pentru transportul in comun a crescut, in Sao Paulo. Coruptia, sistemul sanitar si cel educational, dar si costul ridicat al vietii din Brazilia s-au adaugat pe lista nemultumirilor.

Foto: EPA/Intact Images

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Trupele speciale din Brazilia vor interveni pentru potolirea protestelor