Antena Meniu Search
x

Primele imagini cu luptătorii Wagner, la graniţa cu Polonia, la antrenamente cu soldaţii din Belarus. Alertă la Varşovia

Război în Ucraina. Luptătorii Grupului Militar Privat Wagner şi trupe speciale belaruse se antrenează împreună în apropierea frontierei cu Polonia. Ministerul Apărării de la Varşovia a anunţat că monitorizează îndeaproape situaţia de la frontiera cu Belarus şi este pregătit pentru diverse scenarii.

de Redactia Observator

la 20.07.2023, 14:07

Mercenarii din gruparea rusă Wagner ajută la antrenarea trupelor speciale belaruse în timpul unor exerciţii militare organizate în apropiere de frontiera dintre Belarus şi Polonia, a anunţat joi Ministerul Apărării de la Minsk, citat de Reuters.  Oficialii din Belarus au publicat şi câteva imagini de la presupusele exerciţii. 

Într-o înregistrare video difuzată miercuri, şeful grupării Wagner, Evgheni Prigojin, îi întâmpină pe combatanţii săi în Belarus, spunându-le că ei nu vor mai lua parte la războiul din Ucraina pentru moment şi ordonându-le să se pregătească pentru misiuni în Africa.

''Forţele armate ale Belarusului continuă pregătirea comună cu combatanţii Wagner PMC (companie militară privată)'', a menţionat Ministerul Apărării belarus.

''În cursul săptămânii, unităţi ale forţelor pentru operaţiuni speciale împreună cu reprezentanţi ai Wagner PMC vor efectua sarcini pentru pregătire de luptă în zona militară Brest'', a adăugat ministerul citat.

Pe acelaşi subiect

Anterior în această lună, Polonia a anunţat că va trimite 500 de poliţişti de frontieră pentru a spori securitatea la graniţa cu Belarus, pe fondul creşterii numărului de migranţi care încearcă să intre pe teritoriul polonez şi în contextul potenţialelor ameninţări în urma mutării mercenarilor Wagner în Belarus.

Rebeliunea armată a grupării Wagner a fost oprită în timp ce mercenarii înaintau către Moscova, în urma unui acord între Prigojin şi Kremlin la care s-a ajuns prin medierea preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko.

Conform acordului, preşedintele rus Vladimir Putin le-a oferit mercenarilor trei variante: să se întoarcă acasă, să plece în Belarus sau să semneze un contract cu Ministerul Apărării rus pentru a se subordona ministrului apărării Serghei Şoigu şi şefului Statului Major General, Valeri Gherasimov. Ca parte a acordului, Kremlinul le-a promis mercenarilor şi şefului lor că nu vor fi urmăriţi penal. 

Polonia afirmă că monitorizează atent situaţia de la frontiera cu Belarus

Ministerul Apărării polonez monitorizează îndeaproape situaţia de la frontiera cu Belarus şi este pregătit pentru diverse scenarii. ''Frontierele Poloniei sunt sigure, monitorizăm continuu situaţia la graniţa noastră de est şi suntem pregătiţi pentru diverse scenarii întrucât situaţia evoluează'', a menţionat Ministerul Apărării polonez într-o declaraţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Primele imagini cu luptătorii Wagner, la graniţa cu Polonia, la antrenamente cu soldaţii din Belarus. Alertă la Varşovia