Antena Meniu Search
x

Trupurile victimelor catastrofei aviatice din Ucraina au juns în Olanda

Rămăşiţele a 40 dintre victimele catastrofei aviatice din Ucraina au fost aduse în Olanda, la bordul unui avion militar.

Vezi și

 Rămăşiţele a 40 dintre victimele catastrofei aviatice din Ucraina au fost aduse în Olanda, la bordul unui avion militar. Au avut parte de o primire specială, ca cea pentru eroii căzuţi pe front. Onoruri şi o ceremonie impresionantă.

Sora lui Andrei Anghel şi-a ţinut cu greu lacrimile în frâu când a povestit, în direct pentru CNN, despre fratele ei. Alexandra a fost invitata lui Anderson Cooper şi a vorbit despre drama prin care trece familia sa, după moartea lui Andrei.

Ca şi familia lui Andrei, rudele celor 298 de oameni care au murit în tragedia din Ucraina aşteaptă acum veşti din Olanda. O aeronavă militară care transportă trupurile victimelor a decolat de pe aeroportul din Harkov.

În tăcere şi într-o atmosferă apăsătoare, militarii ucrainieni au depus sicriele cu trupurile neînsufleţite în aeronava pusă la dispoziţie de olandezi. Azi, avionul ajunge în Olanda, unde va începe dificilul proces de identificare a victimelor.

Un proces care poate dura luni de zile. În semn de respect pentru victime, spaţiul aerian olandez va fi închis, astăzi, timp de 13 minute. Şi trenurile se vor opri, un minut, pe traseu. Pentru că astăzi e zi de doliu naţional în Olanda, ţară care a pierdut 193 de oameni.

Între timp, ancheta a dezvăluit că în trenul cu vagoane frigorifice care ajuns ieri ajuns în gara din Harkov nu se află 282 de cadavre, ci aproximativ 200. Numărul exact rămâne necunoscut.

Cutiile negre ale aeronavei, predate de separatiştii proruşi oficialilor Malaysia Airlines, vor fi analizate în Marea Britanie, acolo unde ar fi ajuns deja, potrivit experţilor ucrainieni. Experţii ştiu că datele din cutiile negre nu au cum să indice nici cine, nici de unde a lansat racheta care a doborît avionul, în urmă cu aproape o săptămână.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » Trupurile victimelor catastrofei aviatice din Ucraina au juns în Olanda