Antena Meniu Search
x

Varianta Omicron, responsabilă pentru mai mult de 73% din noile cazuri din SUA

Varianta Omicron este cauza a peste 73% din cazurile noi de coronavirus din SUA, potrivit estimărilor publicate de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA citat de CNN.

de Redactia Observator

la 21.12.2021, 10:10

Tulpina Omicron, responsabilă pentru mai mult de 73% din noile cazuri din SUA - Profimedia

În săptămâna care s-a încheiat la 18 decembrie, Omicron a reprezentat 73,2% din cazuri, iar Delta a reprezentat încă 26,6%. În săptămâna anterioară, încheiată la 11 decembrie, Omicron a fost estimat la 12,6%, față de 87% pentru Delta. Anterior, CDC a estimat că Omicron a reprezentat aproximativ 3% în acea săptămână.

În săptămâna care s-a încheiat la 4 decembrie, Omicron a cauzat mai puțin de 1% din cazurile noi. Omicron este chiar mai răspândit în anumite părți ale țării - reprezentând peste 95% din cazurile din anumite părți din nord-vest și sud-est.

Un virusolog român în SUA, veşti proaste despre Omicron

Un studiu realizat în SUA arată că varianta Omicrom a virusului SARS CoV-2 este rezistentă la toate tipurile de vaccin, dar și la tratamentul cu anticorpi monoclonali utilizat în spitale în cazul pacienților infectați. Profesorul de boli infecţioase şi microbiologie la Universitatea din Pittsburgh, Cristian Apetrei, a analizat rezultatele unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Columbia.

Rezultatele sunt deprimante, a spus virusulogul român stabilit în SUA. Potrivit studiului efectuat de cercetători de la Universitatea Columbia, „varianta Omicron este puternic rezistentă la neutralizare” în cazul persoanelor vaccinate și a celor care au trecut prin boală.

”În primul rand, testarea serurilor de la covalescenți și vaccinați a demonstrat ca varianta Omicron este puternic rezistentă la neutralizare. Toate serurile de la vaccinați, indiferent de varianta de vaccin primită, au prezentat reduceri dramatice ale capacitatii de neutralizare a Omicron”, scrie medicul  Cristian Apetrei, profesor de Boli Infecțioase și Microbiologie la Facultatea de Medicină, Universitatea din Pittsburgh, într-o postare pe Facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Varianta Omicron, responsabilă pentru mai mult de 73% din noile cazuri din SUA