Antena Meniu Search
x

Tunisia: Cel puțin 27 morți într-un atac asupra a două hoteluri în stațiunea Sousse

Cel puțin 27 persoane au fost ucise vineri în Tunisia într-un atac cu arme de foc care a vizat două hoteluri situate pe malul mării în zona turistică Sousse, a anunțat Ministerul de Interne

Cel puțin 27 persoane au fost ucise vineri în Tunisia într-un atac cu arme de foc care a vizat două hoteluri situate pe malul mării în zona turistică Sousse, a anunțat Ministerul de Interne

UPDATE 15:50 Cele mai multe dintre victime sunt cetăţeni britanici. Un cetăţean spaniol se numără printre morţi.

UPDATE 15:40 Două atacuri teroriste au avut loc, vineri, în oraşul tunisian Sousse, foarte popular în rândul turiştilor străini, în special al celor britanici.

Cel puţin 27 persoane au fost ucise şi mai multe rănite, iar unul dintre atacatori a fost ucis de către forţele de securitate, relevă surse locale, citate de Reuters. Ministerul de Interne tunisian anunţă că un alt atacator a reuşit să fugă şi este căutat de către poliţişti.

Deocamdată, nu există o cifră oficială a victimelor.

"Eram în piscină şi am auzit o explozie puternică în interiorul hotelului. Mulţi oameni fugeau şi spuneau că pe plaja din spatele hotelului sunt persoane înarmate, care au început să tragă. Nimeni nu ne spune ce se întâmplă exact şi nici nu ştim ce să facem", a transmis telefonic pentru SkyNews, David Schofield, un britanic aflat în vacanţă la acel hotel.

Din păcate, nu este singurul atac de astăzi. În Franţa, un bărbat a fost găsit decapitat într-o uzină de lângă oraşul Lyon. De asemenea, în Kuwait, opt persoane au murit în urma unui atentat al Statului Islamic într-o moschee.

_____

Atacul 'a avut loc în două hoteluri. Există 27 morți sau mai mulți. Operațiunea continuă în acest moment', a declarat pentru radio Mosaique purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne tunisian, Mohamed Ali Aroui.

Televiziunea de stat informase anterior că au fost trase focuri de armă pe o plajă în fața unui hotel în zona turistică Sousse, provocând un număr necunoscut de victime.

CITEŞTE ŞI Statul Islamic revendică atacul asupra Muzeului Bardo din Tunis

Autorii atacului terorist comis în Tunis aveau mitraliere din România

UPDATE! Atac TERORIST TUNISIA: 22 morţi, dintre care 20 sunt turişti străini

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Tunisia: Cel puțin 27 morți într-un atac asupra a două hoteluri în stațiunea Sousse