Meniu
Search
x

Turcia: Clubul de noapte Reina, unde 39 de oameni au fost UCIŞI în noaptea de Anul Nou, a fost demolat (VIDEO)

Clubul de noapte Reina din Istanbul, unde un atacator înarmat a ucis 39 de persoane în noaptea de Anul Nou, a fost demolat luni.

la 22.05.2017, 17:30

Clubul de noapte Reina din Istanbul, unde un atacator înarmat a ucis 39 de persoane în noaptea de Anul Nou, a fost demolat luni.

Consiliul orașului Istanbul a afirmat într-un comunicat că decizia demolării parțiale a clubului a fost luată pentru că patronii localului au încălcat reglementările.

Agenția de presă Anadolu a citat angajați ai clubului Reina care au afirmat că nu au știut de decizia privind demolarea localului. 

Poliția turcă l-a arestat pe 17 ianuarie pe presupusul atacator, un cetățean uzbec acuzat că a acționat în numele Statului Islamic. Gruparea jihadistă a revendicat atacul, spunând că a fost un act de răzbunare pentru implicarea militară a Turciei în Siria. Printre persoanele ucise în club s-au aflat cetățeni turci, turiști din mai multe state arabe, din India și Canada.

Luna trecută, Statele Unite au dezvăluit că în cursul unei operațiuni militare secrete a fost ucis un luptător al grupării Stat Islamic, văzut ca un colaborator apropiat al liderului Abu Bakr al-Baghdadi și legat de atacul asupra clubului de noapte din Istanbul, din noaptea de Revelion.

Sursa: Agerpres

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Turcia: Clubul de noapte Reina, unde 39 de oameni au fost UCIŞI în noaptea de Anul Nou, a fost demolat (VIDEO)