Antena Meniu Search
x

Galerie foto Turcia, îngropată în nămeţi. În estul ţării stratul de zăpadă ajunge la peste patru metri

Ninsorile abundente din ultima perioadă au acoperit provincia Mus, situată în estul ţării, după ce stratul de omăt a ajuns să măsoare până la patru metri.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 27.12.2021, 15:55

Drumurile mai multor sate au fost blocate din cauza stratului mare de zăpadă la care s-au adăugat şi temperaturile extrem de scăzute înregistrate în ultimele zile, potrivit The Weather Network.

Un muncitor al firmei de deszăpezire a povestit pentru presa străină că a fost luat prin surprindere de zăpada uriaşă şi că angajaţilor le-a fost greu să poată realiza măsurători exacte pentru stratul de omăt. "Noi locuim în centru oraşului, iar când am auzit că aici zăpada are aproape patru metri nu ne-a venit să credem. Am venit aici şi am observat că într-adevăr depăşeşte patru metri", a spus el.

Strat uriaş de zăpadă în estul Turciei

Deşi străzile erau redeschise după deszăpezire, de fiecare dată zăpada abundentă acoperea partea carosabilă cu un strat consistent de zăpadă astfel încât autorităţile se vedeau nevoite să oprească, din nou, traficul. "Din prima zi de ninsori a trebuit să închidem de două ori drumurile şi aproximativ 185 de sate din regiunea noastră. Lupta împotriva zăpezii continuă neîntrerupt, iar cele 59 de utilaje şi peste 90 de angajaţi sunt 24 de ore din 24 pe teren", a declarat Seyhmus Yentur, secretarul general al Administrației Provinciale Speciale Mus. 

În estul turciei, în special în zonele înalte, zăpada abundentă şi temperaturile scăzute sunt lucruri obişnuite pentru localnici în timpul lunilor de iarnă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Turcia, îngropată în nămeţi. În estul ţării stratul de zăpadă ajunge la peste patru metri