Antena Meniu Search
x

Premierul Greciei anunță controale aspre, după ce mai mulți turiști au fost găsiți cu coronavirus

Până acum turiştii români cereau recomandări pentru plaje frumoase şi restaurante cu mâncare bună în Grecia. Acum cer sfaturi despre centre de testare pentru coronavirus. Mulţi preferă să se testeze în Bulgaria, e mai ieftin şi mai rapid. 27 de oameni au fost depistaţi ieri cu coronavirus pe teritoriul elen. Trei români sunt printre ei. De teamă că se vor confrunta cu un al doilea val, grecii însăpresc restricţiile.

de Redactia Observator

la 16.07.2020, 21:40

Vezi și
  • 27 de infectări noi cu coronavirus au raportat autoritățile din Grecia în cursul zilei de miercuri.

Din România, Bulgaria şi chiar Slovacia, turiştii care intră cu maşina în Grecia se întâlnesc la graniţa Kulata. Acolo au fost depistate şi patru dintre cele 27 de cazuri confirmate, ieri, pe teritoriul elen. 

Printre ei şi un român de 54 de ani care a ajuns în Corfu cu autocarul. Bărbatul a ajuns de la hotel, la spital, după ce a fost confirmat cu coronavirus şi a avut febră. 

Sorin Bucur, turist român în Grecia: Cred că este o alegere bună că fac testări, mai ales pentru noi. Suntem asiguraţi că venim în Grecia, într-o zonă sigură, fără infectaţi şi fără riscul de a lua COVID de la alţii.

Alte două turiste românce aflate în Salonic au intrat în carantină într-un hotel special amenajat, după ce au fost infectate cu coronavirus. Pentru că femeile au închiriat un apartament şi nu o cameră la un hotel, trebuie să suporte acum cheltuielile. 

Până acum, opt români au fost depistaţi cu COVID în Grecia. Înainte de a pleca în vacanţă, însă, turiştii se informează de pe internet. Pe grupurile de Facebook, postările cu recomandări de restaurante şi plaje au fost înlocuite cu sute de informaţii despre documentele de călătorie cerute de greci. 

Unii mărturisesc că îşi fac testul pentru depistare COVID la clinicile din Bulgaria. Fără programare şi cu doar 120 de leva, românii se laudă că primesc rezultatele în doar câteva ore. 

Turistă din Slovacia: Este începutul vacanţei şi deja ne simţim puţin frustraţi. Costă o grămadă de bani, 80 de euro pentru fiecare test. Da, este o birocraţie, dar ne protejează sănătatea. 

Bilanţul cazurilor îl îngrijorează pe premierul elen. Kyriakos Mitsotakis a cerut autorităţilor să efectueze controale riguroase în domeniul turistic. Totul pentru a preveni un al doilea val de epidemie preconizat pentru sfârşitul sezonului turistic. 

Turiştii români au dus la creşterea bilanţului şi în Cipru. Unul dintre cei doi infectaţi cu coronavirus ieri pe insulă este român. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Premierul Greciei anunță controale aspre, după ce mai mulți turiști au fost găsiți cu coronavirus