Antena Meniu Search
x

Foto Turiştii din Bali prinşi fără mască sanitară sunt obligaţi să facă flotări sau să măture strada, dacă spun că nu au bani de amendă

Flotări sau măturat strada. Acestea ar fi sancţiunile impuse de oamenii legii din Bali pentru turiştii care nu poartă mască de protecţie şi care susţin că nu au bani pentru a plăti amenda. Autorităţile locale se gândesc serios la majorarea sumei de plată, în condiţiile în care cei care încalcă regulile trebuie să achite doar aproximativ nouă dolari.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 22.01.2021, 22:38

Ofiţerii de poliţie se plâng că amenda este mult prea mică
Turiştii din Bali care nu au bani să plătească amenda pentru nepurtatul măştii sanitare ajung să facă flotări sau să măture strada - adrian.suwanto via Instagram
  • Turiştii din Bali care nu au bani să plătească amenda pentru nepurtatul măştii sanitare ajung să facă flotări sau să măture strada
  • Ofiţerii de poliţie se plâng că amenda este mult prea mică

Autorităţile din Bali, Indonezia, au găsit o soluţie mai diferită pentru turiştii care sunt prinşi că nu poartă mască de protecţie. Aceştia nu doar că au fost obligaţi să îşi pună totuşi masca sanitară, dar oamenii legii i-au ''amendat'' cu flotări. 

Imaginile surprinse arată cum diferiți turiști sunt rugați să facă douăzeci și cinci de flotări dacă nu poartă o mască, potrivit dailymail.co.uk.

Aproximativ 9.000 de încălcări ale restricţiilor destinate limitării transmiterii coronavirusului au fost înregistrate doar săptămâna aceasta în Bali, majoritatea fiind în zonele turistice.

Mai mult, turiștii care încalcă regulile trebuie să fie amendați cu o sumă echivalentă a nouă dolari. Celor care pretind că nu au bani pentru a achita amenda li se cere să facă flotări sau să măture strada. Unii străini consideră că totul este o glumă.

Autorităţile locale se plâng de faptul că nu doar turiştii sunt cei care încalcă des restricţiile, ci şi localnicii, însă tratamentul nu este preferanţial şi se aplică oricui nu are de gând să ia în calcul măsurile impuse. 

În Bali, numărul cazurilor de Covid crește rapid, drept urmare, mai multe zone ale insulei au fost declarate roşii, având un risc ridicat de infectare.

Autorităţile locale doresc majorarea amenzii

În condiţiile în care amenda pentru nepurtatul măştii este aproximativ 9 dolari americani, autorităţile se gândesc să o majoreze la 50, având în vedere că pentru mulţi turişti amenda poate părea modică. Acesta ar fi unul dintre motivele pentru care ei nu ar fi speriaţi de urmările nepurtării măştii. 

''De obicei râd când le spunem să facă flotări. O fac, dar râd. Nu există niciun regret pe fețele lor. Nu merge'', spune un poliţist.

Dacă unii abordează situaţia cu umor, alţii ajung chiar să se răstească la ofiţerii care îi ceartă pentru nerespectarea regulilor şi care vor ulterior să îi sancţioneze. 

''Este un test al răbdării noastre. Se pare că majoritatea străinilor din Bali nu cred că Covid este ceva real'', a mai adăugat omul.

O altă problemă raportată de către autorităţi ar fi faptul că anumiţi străini care au rămas cazaţi în Bali de la începutul pandemiei au ajuns în imposibilitatea de a mai plăti chiriile. Mulţi au rămas chiar fără adăpost. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Turiştii din Bali prinşi fără mască sanitară sunt obligaţi să facă flotări sau să măture strada, dacă spun că nu au bani de amendă