Antena Meniu Search
x

Turma de elefanți care umblă prin China de un an s-a oprit pentru un pui de somn. Călătoria animalelor a captivat oamenii din întreaga lume

Faimoșii elefanți care umblă prin China după ce au părăsit o rezervație s-au oprit pentru un pui de somn. Fotografii realizate cu drone, luni, de Brigada de pompieri din provincia chineză Yunnan arată elefanții în timp ce dormeau într-o pădure din districtul Jinning, grav afectat recent de ploi torenţiale şi furtuni. Elefanţii şi-au reluat deplasarea marţi dimineaţă.

de Redactia Observator

la 09.06.2021, 10:50

Turma de 15 elefanți asiatici umblă prin China de aproximativ 15 luni într-o călătorie extraordinară care a captat imaginația întregii lumi. Au ajuns la 500 km distanță de habitatul lor natural, iar autoritățile i-au monitorizat îndeaproape în timp ce călătoresc prin câmpuri, sate și chiar orașe. Nu este clar exact când și de ce și-au părăsit habitatul pentru a începe călătoria, care a captivat oamenii din întreaga lume. În imaginile surprinse în timp ce se odihnesc, experții au observat cum puii din turmă sunt protejați și ținuți la mijloc de adulți.

Elefanții din China, monitorizați de sute de oameni, inclusiv cu drone în călătoria lor

Guvernul a desfășurat 14 drone și aproximativ 500 de persoane pentru a se asigura că turma este în siguranță, pentru a închide drumurile și pentru a încerca să conducă elefanții spre sud-vest, potrivit CGTN. Eforturile anterioare de a-i întoarce din drum au eșuat, dar turma pare că se îndreptă spre casă, probabil către rezervația naturală Mengyangzi din Xishuangbanna, în sud-vestul provinciei Yunnan. În turmă sunt 15 elefanți, inclusiv trei pui. Un mascul s-a distanțat de turmă și se află în prezent la aproximativ 4 km distanță de restul grupului, potrivit Brigăzii de pompieri forestieri din Yunnan, care se ocupă de monitorizarea acestora.

Elefanții au străbătut un oraș cu milioane de oameni și au mâncat recolte de milioane de dolari

Pe acelaşi subiect

Animalele au mâncat recolte în valoare de milioane de dolari, au deteriorat clădiri și și-au băgat trompele prin ușile și ferestrele unor locuințe în timpul călătoriei lor. Au trecut inclusiv prin orașul Kunming, unde locuiesc milioane de oameni. Nu este clar exact când și de ce și-au părăsit habitatul pentru a începe călătoria, care a captivat oamenii din întreaga lume.

De ce au plecat elefanții în ciudata călătorie

Unii experți au sugerat că un lider neexperimentat ar fi condus turma în aventura prin țară, în timp ce alții cred că elefanții ar putea căuta un nou habitat. Elefantul asiatic este o specie pe cale de dispariție. China are doar aproximativ 300 de elefanți sălbatici, în principal, în sudul provinciei Yunnan. Oamenii de știință spun că acesta este cel mai îndepărtat loc de habitatul lor natural în care au călătorit vreodată elefanții sălbatici. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Turma de elefanți care umblă prin China de un an s-a oprit pentru un pui de somn. Călătoria animalelor a captivat oamenii din întreaga lume