Meniu LIVE
Search
x

VIDEO Chinezii au ridicat un zid din camioane pentru a se proteja de elefanţii fugari. Animalele au provocat pagube de aproape 1 milion de euro

Turma de 15 elefanţi scăpată din rezervaţia în care trăia continuă să facă ravagii în China. După ce au mâncat lanuri întregi de porumb şi au devastat hambarele oamenilor, pe o distanţă de 500 de kilometri, elefanţii se apropie periculos de aşezările umane.

De Redactia Observator la 07.06.2021, 16:16

Potrivit AFP, mai mulţi localnici din vestul Chinei şi-au aranjat utilajele sub formă de scut în jurul gospădăriilor pentru a se proteja. Mai multte autobasculante au fost aliniate pentru a oferi o protecţie în faţa turmei de elefanţi.

"Suntem aici pentru a-i bloca pe elefanţi. Voi rămâne aici atât timp cât va fi nevoie", a declarat unul dintre şoferii autobasculantelor pentru CCTV, televiziunea de stat chineză.

Localnicii sunt mulţumiţi de scutul improvizat. "Un pui de elefant s-a lovit chiar de zidul nostru, înainte de a fugi", a declarat o femeie pentru televiziune chineză.

Pe acelaşi subiect

Autorităţile chineze nu au reuşit să dezluşeacă misterul: de ce au părăsit elefanţii rezervaţia în care se aflau şi de ce se îndreaptă spre nord. Distrugerile provocate până acum de turma de elefanţi sunt estimate la 870.000 de euro. 

Elefanţii sunt animale protejate de lege în China. Asta după ce întreaga populaţie de pachiderme a ajuns la 300 de exemplare, cu 200 mai puţine decât erau în ani '80. Elefanţii trăiesc exclusiv în regiunea Xishuangbanna, acolo unde se afla de altfel şi rezervaţia din care au plecat.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » VIDEO Chinezii au ridicat un zid din camioane pentru a se proteja de elefanţii fugari. Animalele au provocat pagube de aproape 1 milion de euro

Breaking News

Dolarul, la un nou record istoric, a ajuns la 5,1135 lei. CURS BNR 26 septembrie 2022

Dolarul, la un nou record istoric, a ajuns la 5,1135 lei. CURS BNR 26 septembrie 2022