Antena Meniu Search
x

Video Turul lui Zelenski în Europa nu încântă pe toată lumea. Meloni e nemulțumită că Macron l-a invitat la Paris, Viktor Orban nu l-a aplaudat la Bruxelles

Rusia are un plan de distrugere a Republicii Moldova. Este avertismentul teribil pe care Volodimir Zelenski l-a făcut azi la Bruxelles. Informaţia nu numai că este confirmată de la Chişinău, dar oficialii moldoveni spun că Vladimir Putin a început deja să-şi pună planul în aplicare. Preşedintele Ucrainei a făcut zilele acestea un tur de forţă prin Europa. În mai puţin de 24 de ore a fost la Londra, Paris şi Bruxelles şi a implorat ca ţara sa să primească avioane de luptă.

de Redactia Observator

la 09.02.2023, 20:22

Vezi și

Planul prin care Putin vrea să distrugă Republica Moldova a fost dezvăluit de Volodomir Zelenski la Bruxelles, în faţa liderilor Uniunii Europene. Le-a spus că scenariul Moscovei este foarte asemănător cu cel prin care vrea să preia controlul Ucrainei. Serviciul de Informații de la Chişinău confirmă informaţiile de la Kiev. Agenţii moldoveni lucrează intens, însă, pentru a dejuca planul Kremlinului

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Un document rusesc care arată cine, când şi prin ce acţiuni o să distrugă Moldova, o să distrugă democraţia şi o să preia controlul. După ce am primit acest document şi am auzit despre originea lui, nu am ezitat şi imediat am avertizat asupra tuturor acestor ameninţări. Pentru a proteja Moldova, am avertizat-o despre asta.

Zelenski a avertizat că niciunul dintre vecinii Rusiei nu este în siguranţă

Zelenski a avertizat, însă, că niciunul dintre vecinii Rusiei nu este în siguranţă.

Pe acelaşi subiect

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Rusia are un set complet de instrumente pe care le foloseşte, nu numai împotriva Ucrainei şi Moldovei, ci şi a statelor Baltice, Poloniei şi ţărilor vecine cu Rusia. Şi întrebarea mea este, vom avea noi timp să ne apărăm?

Zelenski a ajuns la Bruxelles cu avionul preşedintelui Franţei, după ce aseară Macron şi cancelarul Germaniei l-au primit la Palatul Elysee. Astăzi, înainte să ajungă în faţa liderilor Uniunii Europene, a vorbit şi în plenul Parlamentului European.

Roberta Metsola, preşedinte Parlament European: Vă vom apăra. Am fost cu voi atunci, suntem cu voi acum şi vom fi cu voi cât timp va fi nevoie. Libertatea va învinge, pacea va domni, voi veţi câştiga!

Nu toţi cei prezenţi la Bruxelles au fost însă încântaţi de vizitele preşedintelui ucrainean. Georgia Meloni, prim ministrul Italiei, s-a arătat nemulţumită că Macron l-a invitat la Paris - un semn că Europa nu este unită, crede ea.

Nici Viktor Orban, prim ministrul Ungariei, nu a fost încântat de vizita lui Zelenski la Bruxelles. Înainte de fotografia de grup, toţi reprezentanţii statelor membre l-au aplaudat, mai puţin Orban. Preşedintele Ucrainei cere, însă, arme, nu încurajări.

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Fac apel la Dumneavoastră şi la întreaga lume cu cele mai simple și - totuși - cele mai importante cuvinte: Avioane de luptă pentru Ucraina, aripi pentru libertate.

Zelenski a primit promisiunea că în Ucraina vor ajunge avioane militare NATO

După turul de forţă prin Europa, Zelenski a primit promisiunea că în Ucraina vor ajunge avioane militare NATO. Primul care a vorbit despre această posibilitate a fost premierul Marii Britanii.

Rishi Sunak, premierul Marii Britanii: Dacă este vorba de avioane de luptă, fireşte că acestea sunt un subiect al dialogului. Am discutat despre ele şi în trecut, şi astăzi. Vom începe să antrenăm piloţii ucraineni la standarde NATO, pe echipamente NATO.

A doua confirmare a discuţiilor avansate despre avioane militare pentru Ucraina a venit din partea prim ministrului Olandei. Promisiunile irită Moscova, care ameninţă încă o dată că pregăteşte un răspuns militar pentru ţările care ajută Kievul.

Dmitri Peskov, secretar de presă al Kremlinului: Luăm în considerare asta, pe măsură ce Marea Britanie, Franţa şi Germania se implică din ce în ce mai mult în conflictul dintre Rusia şi Ucraina, iar linia dintre o implicare directă şi una indirectă, dispare. Putem doar să ne exprimăm regretul şi să menţionăm că Acţiunile acestor ţări au dus la escaladarea tensiunilor, la extinderea conflictului şi fac războiul mai dureros şi mai îngrozitor pentru Ucraina.

NATO se pregăteşte să facă faţă ameninţărilor Moscovei. Astăzi, au avut loc exerciţii militare în România la Marea Neagră. La manevrele militare au participat trupe din România, Franţa şi Statele Unite, aproximativ 350 dintre cei prezenţi aparţinând Grupului de Luptă al NATO din ţara noastră.

Alexandre de Féligonde, comandant francez: Suntem onoraţi să participăm la acest exerciţiu major, la care am avut ocazia să dovedim interoperabilitatea noastră împreună cu forţele armate române şi cele americane cu sistemele MLRS - Multiple Launch Rocket System, aici în Capul Midia.

Exerciţiul militar de la Capul Midia este foarte important în contextul viitoarei întâlniri NATO, cu miniştrii Apărării. Săptămâna viitoare, Alianţa va stabili planul de acţiune pentru următoarea perioadă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Turul lui Zelenski în Europa nu încântă pe toată lumea. Meloni e nemulțumită că Macron l-a invitat la Paris, Viktor Orban nu l-a aplaudat la Bruxelles