Antena Meniu Search
x

Furie în Rusia, după anunţul că Marea Britanie se gândeşte să livreze avioane Ucrainei: "Vărsarea de sânge va fi pe conştiinţa lor"

Furie în Rusia după anunţul că Marea Britanie se gândeşte la posibilitatea de a livra avioane de luptă Ucrainei. Administraţia Vladimir Putin a avertizat că o eventuală decizie a britanicilor de a oferi Ucrainei acest tip de ajutor militar va atrage reacţia Rusiei şi riscă să genereze consecinţe militare pentru Europa şi la nivel mondial, transmite Mediafax.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 08.02.2023, 22:06

Eventuala decizie a Marii Britanii de a livra avioane Ucrainei înfurie Rusia: "Vărsarea de sânge va fi pe conştiinţa lor"
Eventuala decizie a Marii Britanii de a livra avioane Ucrainei înfurie Rusia: "Vărsarea de sânge va fi pe conştiinţa lor" - Profimedia Images

"Aş vrea să le reamintesc liderilor de la Londra: într-un astfel de scenariu, vărsarea de sânge a noului ciclu de escaladare va fi pe conştiinţa lor, la fel şi consecinţele militare şi politice pentru continentul european şi întreaga lume", a comunicat miercuri seară Ambasada Rusiei din Marea Britanie, conform agenţiei Tass, citată de cotidianul Le Monde.

"Rusia va găsi o modalitate de reacţie la orice măsură inamicală a părţii britanice", a avertizat Ambasada Rusiei, potrivit agenţiei Reuters.

Rishi Sunak nu exclude posibilitatea de a furniza Ucrainei avioane de luptă

Premierul Marii Britanii, Rishi Sunak, a afirmat miercuri seară că nu exclude posibilitatea de a furniza Ucrainei avioane de luptă, în cadrul asistenţei pentru respingerea invaziei militare ruse, deşi Guvernul de la Londra nu a luat încă o decizie pe această temă. "Noi am fost foarte clari de la început în privinţa furnizării de asistenţă militară Ucrainei şi nimic nu este exclus. În privinţa avioanelor de vânătoare, sigur că fac obiectul discuţiilor, de aceea am anunţat astăzi că vom antrena piloţi ai Forţelor Aeriene ucrainene pe platforme la standarde NATO", a declarat Rishi Sunak, cu ocazia întâlnirii cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Rusia acuză constant naţiunile occidentale de implicare directă în războiul din Ucraina prin furnizarea de asistenţă militară masivă, inclusiv prin decizia transferului de tancuri avansate.

Statele Unite, Germania şi Franţa au semnalat în mai multe rânduri că, deşi furnizează armament Ucrainei pentru respingerea invaziei militare ruse, vor să evite riscurile izbucnirii unui război între NATO şi Rusia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi cumpărat produse aproape de expirare, la preţ mai mic?

Observator » Stiri externe » Furie în Rusia, după anunţul că Marea Britanie se gândeşte să livreze avioane Ucrainei: "Vărsarea de sânge va fi pe conştiinţa lor"