Antena Meniu Search
x

Twitter a suspendat "din greşeală" conturi care anunţau informaţii despre criza din Ucraina

Twitter a recunoscut, miercuri, că a suspendat "din greşeală" unele conturi care transmiteau informaţii despre criza din Ucraina, înainte de a le reporni, asigurând că acest lucru nu a fost legat de o campanie masivă de raportare, scrie AFP.

de Redactia Observator

la 24.02.2022, 09:37

Twitter a suspendat "din greşeală" conturi care anunţau informaţii despre criza din Ucraina
- Profimedia

Reţeaua de socializare supraveghează "discursurile emergente care încalcă politica noastră" şi a luat, în acest caz, "măsuri din greşeală", a indicat un purtător de cuvânt pentru AFP. 

Un responsabil al Twitter a reacţionat anterior la mesajele care se refereau la suspendarea conturilor folosind instrumente accesibile public, cum ar fi fotografii sau videoclipuri postate pe internet, pentru a raporta informaţii despre criza din Ucriana şi mişcările de trupe ruse, afirmând că a lansat o anchetă în acest sens.

Un "număr mic de greşeli imane în munca noastră de luptă proactivă contra manipulării mass-media au antrenat aceste măsuri eronate", a subliniat Yoel Roth, care se ocupă de integritatea platformei, pe contul său de Twitter. Dar aceste măsuri nu au fost luate "ca urmare a unor numeroase semnalări", a afirmat el. 

Twitter a mai spus că suspendarea de conturi nu a fost legată de o campanie coordonată făcută de programe informatice automatizate. 

La fel ca Facebook şi YouTube, platforma este acuzată în mod regulat că nu combate suficient dezinformarea. Dar Twitter are resurse umane şi financiare mai puţin substanţiale decât vecinii săi din California pentru a reduce acest fenomen de masă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Twitter a suspendat "din greşeală" conturi care anunţau informaţii despre criza din Ucraina