Antena Meniu Search
x

Ucraina interzice jurnaliştilor să filmeze în Reni, oraşul al cărui port a fost bombardat de armata rusă

Portul fluvial Reni din regiunea Odesa a devenit o importantă poartă de ieşire a cerealelor din Ucraina, după ce livrările pe Marea Neagră au devenit imposibile.

de Redactia Observator

la 03.08.2023, 16:44

Ucraina interzice jurnaliştilor să filmeze în Reni, oraşul al cărui port a fost bombardat de armata rusă
- Observator

Deşi ruşii au atacat recent portul de pe Dunăre, activitatea de export de cereale continuă să se desfăşoare într-un ritm susţinut. Mii de camioane stau zilnic la rând pentru a descărca cerealele în port. Operaţiunile sunt desfăşurate sub stricta supraveghere a serviciilor de informaţii ucrainene, care controlează întreg perimetrul portului. De altfel, niciun jurnalist nu are voie să fotografieze sau să filmeze în zonă.

"Aceasta este o zonă controlată de serviciile de informaţii. Aici, jurnaliştii nu pot să filmeze sau să fotografieze", a fost mesajul pe care un poliţist ucrainean l-a transmis echipei Agerpres. care tocmai ajunsese în zonă. De altfel, agentul de poliţie a confirmat că monitoriza prezenţa echipei de jurnalişti români la Reni.

Pe 23 iulie, Federaţia Rusă a lansat nu mai puţin de 15 rachete asupra portului din Reni, care au lovit, potrivit unor surse locale, rezervoare de petrol şi mai multe silozuri cu cereale. Portul ucrainean Reni se află la circa 200 de metri de malul românesc al Dunării şi la aproximativ zece kilometri de municipiul Galaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Ucraina interzice jurnaliştilor să filmeze în Reni, oraşul al cărui port a fost bombardat de armata rusă